Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftenaren klaar met parkeergedoe

Door Jantine van den Hoven 22 april 2016

Waar word jij nou echt gek van in het verkeer in Delft? Die vraag op indebuurt was niet tegen dovemansoren gericht. Er kwam van alles voorbij: van wielrenners, tot racen in de binnenstad en mensen die door het winkelgebied fietsen. Waar de meeste mensen toch echt wel klaar mee zijn is het parkeergedoe. Gevaarlijke wegen en kruispunten werden er niet veel genoemd.

Uit de reacties op onze poll blijkt dat zo’n 40 procent zich het meest irriteert aan het parkeren voor bezoekers. Misschien moeten we daar het hele parkeren überhaupt aan toevoegen want het is een vaak genoemd probleem in de reacties. Het is ‘altijd druk’ volgens Chantal Wierdsma en Janneke de Graaf noemt het hele kentekenparkeren ‘mateloos irritant en tijdrovend, de automaten werken bijna nooit’.

Ruimte is beperkt

Andere irritatiepunten zijn de vele wegwerkzaamheden in Delft. Natuurlijk is de Spoorzone veel mensen een doorn in het oog. En in een historische stad als Delft is de ruimte natuurlijk ook beperkt. Chantal Wierdsma maakt bijvoorbeeld mee dat – op een plek waar ze gewoon mag rijden – voetgangers en fieters haar lelijk aankijken als ze ergens langs wilt met de auto. Diana Buutveld houdt er niet van dat er te hard wordt gereden door te kleine straatjes.

Meer verkeersdoden

Marianne Bodde – Van Hagen noemt het kruispunt Nassaulaan/Delfgauwseweg in Delft gevaarlijk. Deze week werd bekend dat er in 2015 in Nederland een stijging was in het aantal verkeersdoden. Vorig jaar waren er in Delft twee dodelijke verkeersongelukken. Op de Prinses Beatrixlaan kwam een 88-jarige man om het leven. Bij station Delft-Zuid kwam een 55-jarige man om het leven door een aanrijding met een trein. Het werd een ‘tragisch ongeval’ genoemd.

Marion van Vliet ergert zich aan fietsers die bezig zijn met hun telefoon. Bezig zijn met een smartphone is volgens Veilig Verkeer Nederland één van de redenen dat er meer ongelukken gebeuren.

Meer over

Verkeer

adv.