Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De nieuwe fietsenstalling in het Piet Vonk-pand gaat pas na de zomer open

Door Iris Olsthoorn 22 juni 2020

Eind vorig jaar schreven we dat er in het oude pand van Piet Vonk een inpandige fietsenstalling komt. De nieuwe stalling zou in het eerste kwartaal van dit jaar open gaan. Het is je vast en zeker opgevallen dat dat niet is gelukt. We vroegen de gemeente om een update. 

In de zomer van 2018 sloot de fietsenmaker zijn grote zaak aan de Voldersgracht. In april 2019 kwam er in het linkerdeel van het pand cadeauwinkel WAAR en in september van datzelfde jaar opende Piet aan de achterkant van de zaak (aan de Vlouw) zijn eigen fietsenreparatieshop. De gemeente maakte eind vorig jaar bekend dat het lege rechterdeel van het pand omgebouwd wordt tot fietsenstalling met plek voor 100 fietsen.

‘Waarschijnlijk september’

Het ziet ernaar uit dat we nog een beetje meer geduld nodig hebben voor de nieuwe stalling open gaat. “Er is meer tijd nodig voor de realisatie”, zegt gemeentewoordvoerder Jan. “De opening is nu voorzien in het derde kwartaal van 2020, waarschijnlijk in september.” De fietsenstalling gaat dan open tijdens winkeltijden, van maandag tot en met zondag.

Zo’n inpandige fietsenstalling is best handig. Want hoewel het de afgelopen tijd flink rustiger is geweest in de stad en de Mobikes plots uit het straatbeeld verdwenen zijn, zijn fietsparkeerplekken gewild in Delft. Daarbij vallen plannen om parkeerplekken om te toveren in fietsvakken niet in goede aarde bij veel bewoners. Met 100 extra plekken in het Piet Vonk-pand zijn we er natuurlijk nog lang niet. Toch scheelt het met een beetje geluk weer 100 fietsen op straat. De gemeente is ook nog op zoek naar een ruimte voor een inpandige fietsenstalling in het westelijke deel van de binnenstad.

Lees ook

Dit is wat de gemeente wil doen met de parkeerplaatsen in de binnenstad

Balen voor autobezitters: gratis parkeren zit er, als het aan gemeente ligt, in heel Delft niet meer...

Jammer: deze 7 Delftse zaken gaan of zijn voorgoed dicht

Er komen met regelmaat hele leuke zaken bij in Delft. Maar helaas moeten we soms ook afscheid nemen ...

Goed om te weten: je kunt vanaf nu weer parkeren bij de Delftse Hout

De afgelopen tijd werden automobilisten geweerd rondom de Delftse Hout. Sinds 24 april waren de park...
Dashof

Gaaf! Zo ziet de Dashof in Tanthof er nu uit

We vertelden het al eerder: De Dashof in Tanthof heeft een renovatie ondergaan. Om het winkelcentrum...

Deze buslijnen rijden vanaf nu weer over de Sebastiaansbrug

Je hebt het ongetwijfeld meegekregen: de Sebastiaansbrug is sinds afgelopen vrijdag open voor het me...

Meer over

Verkeer

adv.