Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Kruithuisweg is de komende weken vaak dicht

Door Iris Olsthoorn 19 augustus 2019

Er wordt al een tijd lang gewerkt aan de N470 (beter bekend als de Kruithuisweg). De afgelopen tijd hoefden we daarvoor nog niet echt om te rijden, omdat het vooral kleine, voorbereidende klusjes waren. Maar de komende weken kun je beter wel je route plannen als je op pad gaat: de Kruithuisweg is tot 13 september op verschillende plekken dicht.

Vanaf 19 augustus wordt er gewerkt aan verschillende delen van de weg, zoals op de kruising met Voorhofdreef/Tanthofdreef, ter hoogte van de A4 en richting de A13. Het kruispunt op de Voorhofdreef zelf is de hele periode wel toegankelijk. Bereid je voor op lichte chaos, want dit staat er allemaal gepland:

Op deze data is het drukker op de weg i.v.m. dichte rijstroken

  • Van 19 tot en met 22 augustus wordt er overdag gewerkt tussen 10.00 en 15.00 uur ter hoogte van de A4. Er zijn dan minder rijstroken beschikbaar.
  • Van 26 tot en met 30 augustus zijn er overdag tussen 9.00 en 15.00 uur werkzaamheden ter hoogte van de Prinses Beatrixlaan. Tijdens het werk zijn er minder rijstroken beschikbaar.

Op deze data zijn delen van de weg helemaal dicht en moet je dus omrijden

  • Van 19 tot en met 30 augustus is de zuidelijke weghelft richting de A13 aan de beurt. De weg is ’s nachts dicht tussen 21.00 en 05.00 uur. Je kunt dan niet vanaf de A4 naar de Kruithuisweg rijden.
  • Van 26 tot en met 28 augustus kun je niet vanaf de Kruithuisweg naar de A4 richting Den Haag rijden.
  • Van 2 tot en met 13 september is de noordelijke weghelft richting de A4 afgesloten tussen 20.00 en 6.00 uur. Je kunt dan niet vanaf de Kruithuisweg de A4 oprijden.

Dit gaat er gebeuren

Voor wie het even niet meer weet: de N470 wordt helemaal hersteld én er gaat veel veranderen. Zo wordt de snelheid tussen de Voorhofdreef en de A13 verlaagd naar 80 kilometer per uur (in plaats van 100), de invoegstrook van de Schieweg en de uitvoegstrook van de Schoemakerstraat worden samengevoegd, en de kruising bij de Voorhofdreef krijgt een extra rijstrook. Op het Kruithuisplein wordt het aantal rijstroken richting Delft Noord uitgebreid van twee naar drie. De weg moet begin 2020 opgeleverd worden.

Meer verkeersnieuws

Let op, mensen: Breestraat en Gasthuissteeg zijn ineens van rijrichting gewisseld

Kleine waarschuwing voor wie vaak aan de zuidkant van de binnenstad rijdt: de rijrichtingen van de B...

Update: zo staat het met de bouw van de nieuwe Sebastiaansbrug

Waarschijnlijk ben je inmiddels wel gewend aan het omrijden en aan het gapende gat tussen Zuidpoort ...

 

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.