Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op: boete voor wie via de Kristalweg naar Harnaschpolder rijdt

Door Ilse Zoutewelle 16 november 2016

Rij je regelmatig vanuit de Harnaschpolder richting de Kristalweg of andersom? Dan moet je dat vanaf vandaag maar niet meer doen, want het gaat je eerst een waarschuwing en later een boete opleveren.

Tenzij je al een ontheffing hebt aangevraagd bij de gemeente om over deze weg te rijden: dan kan je vrolijk doorrijden. Camera’s controleren wie er allemaal door de verkeersknip rijdt. Zonder ontheffing krijg je de eerste paar weken een waarschuwing, later wordt het een boete. Je kunt de ontheffing hier aanvragen.

Rij om

De gemeente stelt de ‘verkeersknip’ in om te zorgen dat doorgaand verkeer niet via de Harnaschpolder naar Den Hoorn, de Prinses Beatrixlaan of de A4 gaat. Moet je toch in de Harnaschpolder zijn? Rij dan om via de Woudseweg en de Harnaschdreef.

Boze reacties

Bij het eerdere bericht van indebuurt over de verkeersknip gingen mensen die met de verkeersknip te maken hebben al helemaal los. “Het is echt belachelijk! Ik heb vorige week getest hoe lang ik extra in de ochtend onderweg ben via Woudseweg/Hoornse kade. 20(!) minuten en dat was nog op een redelijke rustige vrijdagochtend!! En dat voor 30 meter afsluiting?”, zegt Sasja Roodenrijs.

Linda de Bruin vindt de twee ontheffingen per adres niet voldoende ‘in een maatschappij met oppasoma’s en oppasopa’s. “Omrijden vanuit de Harnaschpolder om hun kleinkind 200 meter verder op te halen in Den Hoorn…”

Meer over

Verkeer

adv.