Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barrières langs het gevaarlijke fietspad in de Spoorzone

Door Ilse Zoutewelle 31 maart 2017

Wie nog steeds angstig langs de Westsingelgracht fietst omdat hij bang is in de plomp te rijden, kan opgelucht adem halen. De gemeente heeft barrières geplaatst.

Het zijn weliswaar vrij plompe rood-witte kunststof barrières, maar ze staan er. Overigens is dit een tijdelijke oplossing. De gemeente kijkt samen met vertegenwoordigers van de Fietsersbond en omwonenden of dit inderdaad goed werkt. Daarna wordt er gekeken naar een definitieve oplossing.

Eerst ladders, nu barrières

De barrières hebben even op zich moeten wachten: in december startte Cecile van Toledo een petitie op. Hierbij konden buurtbewoners aangeven of zij het fietspad naast het station ook gevaarlijk vonden. Daar werd massaal ‘ja’ op geantwoord, dus besloot de gemeente er iets aan te doen. Eerst was daar de tijdelijke oplossing: ladders aan de kade, zodat je in ieder geval uit de gracht kunt klimmen als je erin bent gefietst. Nu zijn daar dus de barrières bij gekomen.

Over een tijdje kan je omrijden

Vind je het nu nog onprettig om langs de Westsingelgracht te fietsen? Dan zal je even geduld moeten hebben. Als dit gedeelte van de Spoorzone klaar is, kan je het fietspad omzeilen door een andere route te nemen.

Meer over

Verkeer

adv.