Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

A13 op één na gevaarlijkste snelweg van Nederland

Door Redactie indebuurt 10 februari 2016

Ongeveer 375 aanrijdingen vonden vorig jaar plaats op de A13. Dat maakt de weg langs Delft de op één na gevaarlijkste snelweg van het land.

Op het 17 kilometerlange stuk tussen Den Haag en Rotterdam, gebeurden vorig jaar 22,2 ongelukken per kilometer, dat blijkt uit informatie van de Verkeers Informatie Dienst. Alleen op de ringweg A10 (Amsterdam) gebeurden meer ongelukken per kilometer snelweg.

Een mogelijke verklaring voor het hoge aantal aanrijdingen vorig jaar is de hoge verkeersdruk op de A13 in 2015. Sinds begin dit jaar is die spectaculair afgenomen dankzij de nieuw geopende A4 Midden-Delfland. Circa een kwart van de automobilisten die voorheen gebruik maakten van de A13, rijdt voortaan via de nieuw geopende A4 Midden-Delfland. Daardoor zijn de dagelijkse files minder lang, maar zal het aantal ongelukken hopelijk ook afnemen.

Naast ongelukken werd de snelweg langs Delft vorig jaar ook al geteisterd door veel pechgevallen. Volgens Route Mobiel was de A13 ‘pechweg van het jaar’. Verhoudingsgewijs stonden auto’s daar 4x zovaak stil als op andere wegen.

A4 Delft
Voor de A13 gaat er naar verwachting veel verbeteren in 2016. Maar mogelijk verplaatst een deel van de ellende zich naar de A4 bij Delft. Daar nam de verkeersdruk flink toe na de openstelling van het gedeelte door Midden-Delfland.

 

Meer over

Verkeer

adv.