Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Veel gemeenten al een maand ‘coronavrij’: zo zit dat in Delft

Door Iris Olsthoorn 17 juni 2020

Steeds minder mensen in ons land worden besmet door het coronavirus. In tientallen gemeenten is zelfs al weken geen besmetting vastgesteld, zo meldt RTL Nieuws. Hoe zit dat in Delft? We geven je een update van de coronacijfers.

In bijna veertig gemeenten is het momenteel ‘rustig’, met name in het noorden van het land. Op drie Waddeneilanden is sowieso nooit iemand besmet geraakt. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die RTL Nieuws analyseerde. Let op: het gaat dan wel om mensen die getest zijn en waar bewezen is dat ze ziek waren.

Besmettingen in Delft

Op zaterdag 29 februari 2020 werd het coronavirus in Delft voor het eerst vastgesteld bij een vrouw van 23. Omdat zij snel actie had ondernomen toen zij vermoedde dat ze ziek was, bleef een grote uitbraak daarna gelukkig uit. Pas op 13 maart kwam werd er een melding gemaakt van een tweede patiënt in Delft. Een week later stond de teller op negen en vanaf toen kwamen er steeds meer gevallen bij. Eén maand geleden (op 14 mei) stond de teller op 134 besmette personen.

Sindsdien gaat het weer een stuk langzamer met de besmettingen: twee weken geleden stond de teller op 137. In de afgelopen twee weken zijn daar nog zeven geregistreerde besmettingen bij gekomen. Delft is dus nog geen ‘coronavrije gemeente’, maar met slechts 10 besmettingen in iets meer dan een maand gaat het de goede kant op.

Ziekenhuisopnames en overledenen

Nog positiever zijn de ziekenhuisopname-cijfers: het aantal Delftenaren dat door corona in het ziekenhuis belandde, staat al sinds 27 april op 38. Ook is er sinds 9 mei niemand uit Delft meer overleden aan het virus. Het sterftecijfer door corona staat sindsdien op 12 personen.

Op het onderstaande kaartje houdt LocalFocus live bij hoeveel besmettingen, ziekenhuisopnames en overledenen er bij komen. Ze kijken hiervoor naar de cijfers van de afgelopen twee weken. Ook van andere gemeentes in Zuid-Holland kun je de cijfers inzien:

Lees ook

Kijktip: deze documentaire over corona in Delft wil je zien

Wat gebeurt er in deze coronatijd eigenlijk met de Delftenaren? In de documentaire ‘Corona in Delft’...

Ritje door de corona-teststraat in Nootdorp: zo ziet dat eruit [video]

Heb je wat onder de leden en is het vermoeden er dat je eventueel corona zou kunnen hebben? Dan moet...

Coronatest in Delft: hoe werkt het en wanneer krijg je de uitslag?

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in de omg...

Meer over

Corona Nieuws

adv.