Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

V&D pand tegen de vlakte: waarschijnlijk Albert Heijn en appartementen

Door Ilse Zoutewelle 10 november 2016

Het oude V&D pand gaat tegen de vlakte. De eerste tekeningen voor het nieuwe gebouw zijn gepresenteerd. 

Op het eerste voorlopige ontwerp zien we een groot, zandkleurig gebouw van 4 verdiepingen. “Onderin komt er ruimte voor winkels”, vertelt Marco Aartse van Proactief Vastgoed. “Dit wordt waarschijnlijk een Albert Heijn. Daar omheen komen kleinere winkels, zodat het geen ‘blauwe zee’ wordt.” Boven de winkels komen dus appartementen: “Dit worden kleine en middelgrote huurwoningen.”

Nog even geduld

De plannen die woensdagavond zijn gepresenteerd, zijn natuurlijk allemaal ‘voorlopig’ en ‘waarschijnlijk’. Proactief Vastgoed is nog in gesprek met bewoners- en belangenverenigingen. Die hebben zeker nog een vinger in de pap voor er daadwerkelijk een klap op wordt gegeven. De Albert Heijn zou natuurlijk in een omgeving komen waar al een Jumbo zit. In dezelfde buurt is ook discussie over de komst van de Lidl.

Op dit moment zit de HEMArkt nog in het gebouw. Deze outlet van de HEMA blijft er in ieder geval nog tot eind december zitten.

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.