Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vanaf morgen ziet de zaterdagmarkt in Delft er weer iets anders uit

Door Rosa Smit 1 mei 2020

Er zal morgen op zaterdagmarkt weer extra ruimte vrijkomen om veilig boodschappen te kunnen doen. Bij het Blauwe Hart komen nieuwe plekken vrij voor mensen die de warenmarkt willen bezoeken. Aan de andere kant van de Nieuwe Kerk wordt een terrasscherm van Café de Engel  tijdelijk verschoven. Op die manier ontstaat voldoende ruimte om mensen op de fiets of met de fiets aan de hand ook goed te kunnen laten passeren. Hiermee hoopt Stichting Centrum Management Delft (SCMD) dat de doorstroming van de bezoekers op de markt beter zal gaan verlopen.

De zaterdagmarkt zag er de laatste tijd al heel anders uit dan een paar maanden terug. Met veel hekken en controle kon iedereen veilig zijn eten blijven kopen. Toch werd het langzaam steeds drukker en moest er vorige week veel meer worden gehandhaafd in het centrum. Ondernemers uitten hun zorgen richting Gemeente Delft, waarna SCMD besloot te gaan werken aan deze acute oplossing.

Langere termijn

Op dit moment wordt er ook nagedacht over een nieuw binnenstad protocol voor over een paar dagen. Dit gebeurt  in samenwerking met BOB en de Warenmarkt en de gemeente Delft. Het voornaamste doel is gezondheid en veiligheid; bezoekers moeten veilig en prettig een ijsje kunnen eten, boodschappen doen en winkelen in de binnenstad. Om landelijke kennis te halen voor het winkelgebied de binnenstad is de SCMD in nauw contact met Platform De Nieuwe Winkelstraat.

De nieuwe maatregel duurt tot besloten wordt dat horeca weer mag openen. ”Ik ben heel blij dat BOB, de Klis, de KHN, de Warenmarkt en in het bijzonder Café de Engel meedenken én meewerken. Want die samenwerking is tijdens deze Coronacrisis nóg belangrijker’, aldus Sandra Kooiman, Centrummanager binnenstad Delft.

Lees meer:

supermarkt open kerst eerste kerstdag

Dit zijn de openingstijden van supermarkten in Delft tijdens Dodenherdenking en Bevrijdingsdag 2020

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag 2020 staan weer voor de deur, wat betekent dat sommige supermarkte...
Kruithuisweg werkzaamheden

Opgelet: de Kruithuisbrug is vanaf volgend weekend deels gesloten

Van vrijdagavond 8 tot en met maandagochtend 11 mei en de week daarna van 15 tot en met 18 mei is de...
Dik & Schil

Stijn, Luc en Branco maakten dé nieuwste likeur van Delft: ‘Waar zijn we aan begonnen, dachten we’

Nieuw op de markt is het drankmerk Dik & Schil. De masterminds achter deze onderneming zijn Stijn (2...

Rennen maar! Delftse sportclubs gaan weer open voor de jeugd

Sinds gisteren mogen sportclubs in heel Nederland weer open voor de jeugd. Meteen nadat het kabinet ...

Meer over

Nieuws

adv.