Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update: zo staat het met de cijfers rondom corona in Delft

Door Iris Olsthoorn 14 mei 2020

Veel van ons werken inmiddels ruim twee maanden thuis en het coronavirus is helaas nog lang niet vertrokken uit Nederland. Toch lijkt het voorzichtig de goede kant op te gaan. Kinderen mogen naar school, kappers zijn open en als alles goed gaat kunnen we binnenkort naar het terras: we zijn langzamerhand aan het opstarten. Hoe staat het ondertussen met de cijfers rondom corona in Delft en de omliggende gemeentes? We geven je een update.

Op zaterdag 29 februari 2020 werd het coronavirus in Delft voor het eerst vastgesteld bij een vrouw van 23. Omdat zij snel actie had ondernomen toen zij vermoedde dat ze ziek was, bleef een grote uitbraak daarna gelukkig uit. Pas op 13 maart kwam werd er een melding gemaakt van een tweede patiënt in Delft. Een week later stond de teller op negen en vanaf toen kwamen er steeds meer gevallen bij. Inmiddels staat de teller op 134 geregistreerde besmettingen. Dat aantal kan hoger liggen, niet iedereen met klachten wordt direct getest. Het aantal geregistreerde besmettingen bleef de afgelopen tijd nog groeien, maar wel een stuk minder hard dan in het begin.

Ziekenhuisaantal al even nauwelijks gestegen

Het aantal ziekenhuisopnames in Delft is opvallend genoeg nauwelijks gestegen de afgelopen maand. Tussen 11 april en nu zit maar twee patiënten verschil. Er zijn in totaal 38 Delftenaren met corona opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat betekent niet dat ze er nog alle 38 liggen: het aantal patiënten wat naar huis mag wordt namelijk niet bijgehouden door het RIVM. Het aantal sterfgevallen in Delft ligt sinds 6 mei op twaalf. Van dit cijfers hopen we natuurlijk het hardst dat het niet meer stijgt.

In deze grafiek zie je het verloop van de aantallen in Delft, sinds 30 maart. Cijfers over sterfgetallen worden sinds 16 april gecommuniceerd, vandaar dat de groene lijn daar pas begint.

Omliggende gemeentes

In onderstaande grafiek zie je de cijfers van Rijswijk, Midden-Delfland en Pijnacker-Nootdorp. Midden-Delfland is hierin de enige gemeente zonder sterfgevallen.

Lees ook

Herbruikbare mondkapjes: bij deze winkels in Delft zijn ze te koop

Sinds 1 juni moet iedereen die met het openbaar vervoer gaat een mondkapje dragen. Ook geldt er vana...

De Delftse basisscholen zijn weer open en zo ziet dat eruit

Het is inmiddels twee maanden geleden dat minister Mark Rutte besloot alle scholen in Nederland te s...

Goed nieuws voor boekenwurmen: de bieb gaat weer (voorzichtig) open

Na twee maanden van (meestal) muisstille straten, mag en kan er langzamerhand weer iets meer van de ...

Van nieuwe banken tot glazen wanden: zo bereidt de horeca in Delft zich voor op heropening

Heerlijk! Vanaf 1 juni mogen -als alles gaat volgens plan en het virus niet opnieuw de kop opsteekt-...
sportfondsenbad delft

De zwembaden in Delft gaan weer open, maar nog niet op 11 mei

Misschien bleven je oren gisteren vooral bij de woorden 'terras' en 'kapper' hangen tijdens de persc...

Meer over

Nieuws

adv.