Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Treinreizigers opgelet: Er rijden volgend weekend geen treinen van en naar Delft

Door Rosa Smit 30 april 2020

Van vrijdagochtend 8 mei tot en met zondagavond 10 mei rijden er geen treinen maar bussen tussen Schiedam en Rijswijk. Dit is vanwege de werkzaamheden bij ’t Haantje. Daar wordt dan voor het eerst een deel van het spoor weggehaald.

We schreven eerder al over wat er allemaal gaat gebeuren met spoor bij Rijswijk. De auto’s zullen in de toekomst door een tunnel onder het spoor gaan rijden en de brug daarboven wordt geen twee, maar vier treinsporen breed. Op die manier kunnen er meer treinen van en naar Delft gaan rijden.

Ook hinder voor auto’s

Voor de treinreizigers betekent dit dat ze van vrijdagochtend tot zondagavond met de bus moeten reizen tussen Schiedam en Rijswijk. Ook voor de automobilisten is er volgend weekend weer hinder. Verkeer dat normaal over de spoorwegovergang rijdt, wordt omgeleid via gele borden. De woningen en bedrijven aan ’t Haantje blijven bereikbaar. Fietsers worden omgeleid via de Ruys de Beerenbrouckstraat in Delft.

Webcam

Het spoor zal volgende week dus weggehaald op de plek waar de onderdoorgang komt. Vervolgens wordt het spoordek, dus het dak van de tunnel, daarin geschoven. Daarna zullen daar de vloeren en wanden in komen en zal het eindresultaat al veel beter te zien zijn. Wist je trouwens dat je de werkzaamheden live kan volgen via de webcam van Prorail? Deze laat 24 uur per dag zien wat er gebeurt op de bouwplaats.

 

Update! Zo staat het met de werkzaamheden aan het spoor bij Rijswijk

De spoorwegovergang bij Rijswijk ligt er tussen alle bouwwerkzaamheden (in de regen) een beetje trie...

Supergaaf: We hebben vanaf nu een regenboogbrug in Delft!

Moet je zien: ‘Nu al file op de nieuwe Sebastiaansbrug’

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.