Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tof: het Dashof in Tanthof krijgt drie nieuwe, gigantische muurschilderingen

Door Danique Beijer 5 juni 2020

Als je vaak in Tanthof komt, is het je vast al eens opgevallen: De Dashof is gerenoveerd. Voorheen was dit winkelcentrum te herkennen aan de kenmerkende gekleurde muren (je weet wel: die muren met de dassen erop). Maar tijdens de renovatie moesten die gezellige muren helaas weg. Gelukkig ziet het winkelcentrum er over een paar dagen weer een stúk gezelliger uit! Kunstenaars gaan namelijk drie muren voorzien van gigantische muurschilderingen.

In Delft wordt street art al op verschillende plaatsen gebruikt om onaantrekkelijke, saaie stukken of plekken waar constant illegale graffiti wordt gezet, gezelliger te maken. Zo werd de onderkant van het Kruithuisviaduct al eens aangepakt, kreeg de muur bij de oude gistfabriek een mooie muurschildering en werd de Kloksteeg één van de tofste plekken van Delft.

Wat gaat er gebeuren

Nu is dus de Dashof aan de beurt. Het project start op zaterdag 6 juni. Graffiti artiesten zullen ongeveer een week bezig zijn om de drie ‘toegangsmuren’ naar de Dashof te voorzien van realistische, gekleurde muurschilderingen. Er is gekozen voor een dierenthema, naar de omliggende straatnamen. Zo komt er een vos, een ijsvogel en natúúrlijk een das op de muren. De ontwerpen zijn in overleg met de lokale ondernemers en bewoners gedaan. De Tanthof Ondernemersvereniging en het Ondernemersfonds Delft bekostigen dit project. Zo krijgt het winkelcentrum een prachtige en kleurrijke entree.

Nog even geduld

De schilderingen moeten nog gemaakt worden en dus moeten we nog even geduld hebben voor het eindresultaat. Maar we kunnen je wel alvast vertellen welke stijl de tekeningen van de dieren hebben. De artiesten die in Tanthof aan de slag gaan, hebben namelijk al op andere plaatsen muren versierd. Die zien er zo uit:

De ontwerpen zullen qua stijl op deze muurschilderingen lijken
De ontwerpen zullen qua stijl op deze muurschilderingen lijken

Lees meer:

De vlag mag uit! Deze Delftse scholieren zijn geslaagd

Hoera! Het wachten op de eindexamenuitslagen zit er op en we kunnen bijna aan de taart. Het was dit ...
verkade & jacques

Maak indruk op al je gasten! Zo maak je de lekkerste kaasplank

Wil jij indruk maken op jouw vrienden en familie? Schotel ze dan eens een overheerlijke borrelplank ...

Er komt geen grote vuurwerkshow, maar vreugdevuren mogen wel tijdens de jaarwisseling in Delft

Terwijl de meeste Delftenaren zich de afgelopen dagen bezig hielden met het zomerse weer en terrasje...

MAG DAT: Je auto wassen op de stoep in Delft?

Het lekkere weer is ondertussen verdwenen en de regen komt tevoorschijn. Helaas heeft het zonnetje d...

adv.