Moet je zien: hele bijzondere expositie is nu (gratis!) te zien in de Choorstraat  

Aangeboden door Georg Jensen Damask 9 juli 2018

Wil je een keer écht eens iets héél anders zien? Ga dan langs bij Georg Jensen Damask. Daar zie je deze maand een bijzondere expositie met kunstwerken die van glas gemaakt zijn. Zo spot je bijvoorbeeld glazen gitaren, een glazen boot en een heel bijzondere lamp. En dan hebben we de rest nog niet eens genoemd…

In de winkel staan zo’n 40 objecten, gemaakt door glaskunstenaars van Kosta Boda. “Het is echt unieke kunst die het waard is om te bekijken”, vertelt Paul van Georg Jensen Damask. “Sommige objecten kun je gewoon neerzetten als kunstvoorwerp, anderen kun je ook echt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een vaas of een mooie schaal. Maar in principe zijn ze al perfect van zichzelf en hebben ze geen aankleding meer nodig.”

Vakmanschap

Wat de voorwerpen van Kosta Boda zo bijzonder maakt? “Het zijn hele fraaie producten. De kunstenaars die dit maken, zijn echte vakmannen. Het is onwijs complex om bijvoorbeeld een gekleurde gitaar van glas te maken, omdat de verf echt ín het glas zit. Daarnaast worden de objecten met de hand getrokken en zijn ze constant op zoek naar nieuwe technieken om iets te maken dat nóg unieker is. Het zijn echte blikvangers!”

Gebruiksvoorwerpen

De kunstenaars van Kosta Boda hebben naast de kunstobjecten ook gebruiksvoorwerpen ontworpen die je thuis neer kunt zetten. “Denk bijvoorbeeld aan een kaarsenhouder, mooie schaal of kom. Deze producten worden nog steeds met de hand gemaakt en dus is er geen één hetzelfde.” Het voordeel van deze producten is wél dat ze wat vriendelijker geprijsd zijn; je betaalt bijvoorbeeld €49,- voor een kom. En word je verliefd op één van de objecten uit de expositie? Dan zijn deze natuurlijk ook te koop.

De expositie van Kosta Boda is nog tot en met 13 augustus in Delft te zien bij Georg Jensen Damask in de Choorstraat.

Georg Jensen Damask speciaalzaken

Nu open13:00 - 18:00

Choorstraat 28, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.