Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Trots: The Living is de eerste 100% biologische eetgelegenheid van Delft

Aangeboden door The Living Delft 4 november 2016

Van afwasmiddel tot de melk in de cappuccino: alles bij The Living is biologisch. Dat was het al vanaf het begin, maar sinds vorige week heeft de zaak het officiële EKO-certificaat gekregen. “We zijn hiermee de eerste eetgelegenheid van Delft met dit certificaat”, zeggen eigenaren Jorine Koster en Bilal al Mashta trots.

“Er staat zelfs op het pakje van Knorr dat het ‘puur en eerlijk’ is. Dus als je dan écht puur en eerlijk werkt, hangt er voor mensen minder waarde aan”, aldus Jorine. “Daarom hebben we het EKO-certificaat aangevraagd: dan is de communicatie helder en kunnen mensen op ons vertrouwen.”

Biologisch koken betekent ook: zoveel mogelijk met het seizoen mee koken. Daarom staat vanaf nu de pompoen tartetartin weer op het menu
Biologisch koken betekent ook: zoveel mogelijk met het seizoen mee koken. Daarom staat vanaf nu de pompoen tartetartin weer op het menu

Stapje verder

Maar voordat je zo’n keurmerk krijgt, moet je wel aan een waslijst aan eisen voldoen. “Zelfs de take-away bakjes zijn biologisch.” Maar ook als het gaat om de inkoop van het eten en drinken moet je soms een stapje verder gaan. “Wij kopen al onze producten in bij een biologische groothandel, dus dat is niet zo moeilijk. Maar als iets op is, is de verleiding groot toch snel voor niet biologisch te gaan. Dat doen wij dus niet: ik fiets voor de juiste producten naar Ekoplaza of Hoeve Biesland.”

Betere wereld

Toen de controleur van het EKO-keurmerk vervolgens langs kwam om alles te controleren (‘hij heeft de hele koelkast doorzocht’), was hij verbaasd over de integriteit van Jorine. “Dat is voor ons heel logisch: we willen een plek zijn waar duurzaamheid voorop staat. Hierdoor kan je door bij ons te komen eten een bijdrage leveren aan een betere wereld. En dat miste ik in Delft.”


Meer over The Living Delft ontdekken?

The Living Delft biologische restaurants

Gesloten12:00 - 20:00

Asvest 8, Delft

Bekijk meer:biologische restaurants

adv.