Taptoe 2018 staat voor de deur: dit moet je alvast weten

Door Iris Olsthoorn 12 juli 2018

We moesten er éven een jaartje langer op wachten, maar het is weer bijna tijd voor Taptoe Delft! Dit jaar vindt het grote spektakel plaats op 7 en 8 september. We zetten voor je op een rijtje wat je alvast moet weten:

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Wat is de taptoe?

Muziekkorpsen uit Nederland én het buitenland komen naar Delft om op te treden. De Markt fungeert als een groot podium. Toeschouwers kunnen op drie tribunes terecht.

‘Taptoe’ is van oudsher een trompetsignaal om aan te geven dat de militairen vanuit de kroeg terug naar de kazernes terug moesten. Tegenwoordig is het een grote muziekshow, kijk zelf maar.

Wanneer is het en wat kost het?

streetparade-taptoe-delft

Er zijn drie voorstellingen bij Taptoe Delft, één op vrijdagavond 7 september, één op zaterdagmiddag 8 september en één op diezelfde zaterdagavond. Afhankelijk van de plek waar je zit, kosten kaartjes tussen de €13 en €40,50. Kaarten koop je hier. 

Op zaterdag kan je ook zonder kaartje genieten van de muziekkorpsen

Op zaterdagmiddag 8 september is er voorafgaand aan de voorstelling een streetparade. Showkorpsen en marchingbands trekken door de straten van Delft en zijn dus gratis te bekijken. De parade trekt iedere editie weer veel bezoekers.

Hier lees je alles over de route van dit jaar:

Taptoe Delft

Dit is de route van de Taptoe streetparade door Delft

Nog eventjes en dan staat Taptoe Delft 2018 voor de deur! Behalve van steengoede optredens op de Mar...

Je kunt met een VIP-arrangement eten in de Nieuwe Kerk

Delft - Taptoe
Delft Image Bank

Ben je op zoek naar een compleet avondje uit? Dan kan je een VIP-arrangement voor Taptoe Delft boeken. Hierbij eet je voorafgaand aan de show van zaterdagavond in de Nieuwe Kerk een vijfgangendiner, verzorgt door Delftse chef Ed Hoogendijk. Je moet voor deze avond wel even je portemonnee trekken: een kaartje kost €175,-. Aanmelden doe je hier. 

Ze zoeken nog vrijwilligers

Delft - Taptoe
Delft Image Bank

Taptoe Delft wordt georganiseerd door vrijwilligers. En dan weet je het wel: er zijn altijd meer helpende handjes nodig. Meld je hier aan.

 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Nieuws

adv.