Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Superstille fluisterbootjes straks in de grachten én in de Delftse Hout

Door Iris Olsthoorn 27 maart 2017

Voor het vierde jaar op rij varen er deze zomer alleen fluisterboten door de Delftse binnenstad. Maar binnenkort is dat (waarschijnlijk) niet de enige plek waar je met een elektrisch bootje kunt varen. Vanaf dit jaar mogen er ook elektrische boten verhuurd worden op de grote plas van de Delftse Hout.

De grachten in de binnenstad van Delft zijn voor het vierde vaarseizoen op rij alleen toegankelijk voor elektrische fluisterboten. Volgens de gemeente dragen de stille bootjes bij aan de levendigheid en de beleving van de stad. Zij krijgen van bezoekers positieve feedback.

Alleen voor verhuurders

Dit betekent niet dat je met je eigen stille boot ook een rondje binnenstad kan varen, want alleen elektrische boten van verhuurders krijgen toestemming.  Van 1 april tot 1 oktober krijgen maximaal 15 boten een ontheffing. Als je een tochtje wilt maken zonder een boot te huren, zal je dus zelf aan de slag moeten met je opblaasbootje.

Op de plas

In de Delftse Hout was het tot nu toe alleen mogelijk om met je gehuurde waterfiets of roeiboot de plas te betreden. Door nieuwe regels van de gemeente is het nu ook mogelijk voor verhuurders in de Delftse Hout om een vergunning aan te vragen voor elektrische boten.

Niet zo snel

Dat wil nog niet zeggen dat je deze zomer meteen niet meer hoeft te roeien of trappen. Partycentrum Knus, dat sinds jaar en dag waterfietsen en roeiboten verhuurt, heeft in ieder geval nog geen concrete plannen: “De mogelijkheid is er, maar dat betekent nog niet dat wij volgende week ineens een stel fluisterboten hebben liggen. Het is zeker een mooie ontwikkeling, dus we sluiten niet uit dat we ze ooit wel gaan verhuren.” Of er een andere verhuurder in de Delftse Hout aan de slag gaat is nog onduidelijk.

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.