‘Superschool’ De Schatkaart is gered

Door Iris Olsthoorn 13 februari 2018

De leerlingen van basisschool De Schatkaart in de Harnaschpolder kunnen opgelucht ademhalen: de school mag in ieder geval een jaar langer openblijven. De school zou in de zomervakantie moeten sluiten, omdat er volgens het bestuur veel te weinig leerlingen bijkwamen. Maar die zorgen zijn (voorlopig) voorbij. 

De sluiting van de school zorgde voor een heleboel ontevredenheid onder de leerlingen en ouders. Groep 5-leerling Fabian schreef zelfs een brief naar Rutte over zijn ‘superschool’ en ook de Delftse politiek ging zich ermee bemoeien. En met resultaat: het college van burgemeester en wethouders heeft deze dinsdag besloten de school in ieder geval een jaar langer de tijd te geven. Dit doen ze door het schoolbestuur Librijn een financieel steuntje in de rug te geven. Ze krijgen maximaal €100.000,-, zodat de school niet nóg een jaar verlies lijdt.

Onderzoek naar de toekomst

De gemeente gaat het komende jaar een onderzoek doen naar de toekomst van de basisschool. Aletta Hekker, wethouder van onderwijs, vertelt waarom dat zo belangrijk is: “De Schatkaart is van grote betekenis voor bewoners van Harnaschpolder en Voordijkshoorn. Het is heel belangrijk dat openbaar onderwijs hier behouden blijft, zodat kinderen in de eigen wijk naar school kunnen. Daarom is het goed om te onderzoeken of en zo ja op welke wijze De Schatkaart in stand kan worden gehouden.”

De Schatkaart staat sinds negen jaar in Harnaschpolder, midden tussen de nieuwbouwwijken. Maar omdat het huizen bouwen door de crisis minder snel ging dan gedacht, bleef het aantal leerlingen ook achter. Maar nu er weer vol op gebouwd wordt, is de verwachting dat er weer snel kinderen bij komen. Of die verwachting klopt, wordt bekeken in het onderzoek.

adv.