Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Supergaaf: We hebben vanaf nu een regenboogbrug in Delft!

Door Danique Beijer 22 april 2020

Hij is hartstikke vrolijk en staat heel gezellig: de regenboogbrug bij het station Delft. Maar de brug is niet alleen leuk om te zien, het is ook een mooi lhbti-symbool in onze stad. Met de regenboogbrug wil Delft namelijk laten zien dat iedereen welkom is en zichzelf mag zijn.

We vertelden al eerder dat Delftenaren vorig jaar in een brief aan de gemeenteraad vroegen om een regenboogzebrapad. Verkeersexperts zetten alleen vraagtekens bij de veiligheid van die kleurrijke paden, daarom kiest Gemeente Delft voor een andere optie. De Poppeburg, pal tegenover het station, is dus nu omgetoverd tot regenboogbrug.

RegenboogbrugEen lhbti-vriendelijke gemeente

De college laat in een brief weten de brug te beschouwen als eerste symbool waarmee Delft naar bezoekers uitstraalt dat het een lhbti-vriendelijke gemeente is. Ook beloven ze samen met de Delftse Werkgroep Homoseksualiteit (DWH) te kijken naar nog meer opties voor regenboog-kunstwerken in Delft.

Laatste laag verf

Op dit moment wordt de brug voorzien van een laatste laag verf. Dat moet natuurlijk nog even drogen, maar daarna kunnen we er echt overheen.

De naam van de brug

Op dit moment heet de brug nog steeds De Poppeburg, maar we kregen al een suggestie in onze mailbox voor een nieuwe naam. Lezer Ronald vindt dat de brug omgedoopt mag worden tot ‘Hans Paul Verhoef’-brug. “Hans Paul Verhoef kwam kwam in de jaren tachtig van de vorige eeuw op voor de rechten van mensen met hiv en aids. Hij behaalde het nieuws omdat hij als drager van hiv Amerika niet in mocht om een congres bij te wonen. Daardoor werd Hans Paul Verhoef een bekende Delftenaar.” Wat vinden jullie? laat het ons weten in de Facebookcomments!

McDonald's Delft Noord

Delftse mysteries: mag je lopend, fietsend of te paard door de McDrive?

Door de coronamaatregelen hebben veel horecaondernemingen de deuren moeten sluiten. Wel is het nog m...

Dit is er te doen in de meivakantie van 25 april t/m 3 mei

Aanstaande vrijdag begint na de online lessen en een drukke thuiswerkdag de meivakantie voor vele De...

Gespot: dit vrolijke kunstwerk(je) is nieuw op de Markt

Wie de afgelopen dagen over de Markt heeft gelopen of gefietst, heeft het misschien wel gezien. Op h...

Willem maakt een corona-dagboek namens de Delftenaar: ‘Vanaf dit bankje kom ik de meest uiteenlopende verhalen te weten’

Delft is binnenkort een ‘gezamenlijk dagboek’ rijker en Willem van Spanje heeft de eer om de dromen ...

Meer over

Nieuws

adv.