Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Studenten en statushouders gaan samenwonen in dit oude gemeentegebouw

Door Iris Olsthoorn 6 juli 2017

De Van Bleyswijckstraat heeft er vanaf donderdag een gezellige mix van bewoners bij. Het pand op nummer 93 is omgetoverd tot 46 eenkamerwoningen, waar straks studenten, starters en statushouders wonen. 

Het pand waar je zelf misschien wel eens geweest bent voor je vakantie-vaccinaties bij de GGD, is vanaf deze week officieel omgedoopt tot ‘De Woondiversiteit’.  Het oude gemeentepand wordt nu beheerd door woningcorporatie Villex.

Twee vliegen in één klap

Er is in het pand plek voor ongeveer twintig jonge statushouders, de rest is voor Delftse studenten en starters bestemd. De gemeente slaat met deze huisvesting twee vliegen in één klap: de woningnood onder studenten en starters wordt weer een beetje minder én er wordt voldaan aan de opdracht om statushouders in Delft te vestigen. De studenten en starters die er wonen, hebben afgesproken hun ‘huis’genootjes te helpen met integreren.

Zweedse inrichting

Ook IKEA heeft een steentje bijgedragen aan deze nieuwe woonmix. Ze hebben de gemeenschappelijke ruimtes ingericht en een aantal van de studentenkamers voorzien van basisbehoeftes. Ultralief: ze hebben veel producten ook nog eens gratis geleverd.

adv.