Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Steeds meer winkels in Delft sluiten de deuren vanwege corona

Door Iris Olsthoorn 19 maart 2020

Horecazaken en sportclubs zijn sinds zondag 18.00 uur dicht om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Winkels mogen volgens de officiële richtlijnen nog openblijven, maar toch besluiten steeds meer zaken in Delft om de deuren te sluiten.

Zo sluit H&M vanaf donderdag 19 maart 17.00 uur de deuren. Ook Van Haren, WE Fashion en C&A gooien al hun winkels in Nederland dicht. Behalve ketens, besluiten ook kleinere Delftse ondernemers om tijdelijk te sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld even niet meer op bezoek bij Instore Conceptstore en Odonna.

Meer winkels dicht

Behalve kledingwinkels zijn er ook veel andere winkels dicht: IKEA sloot woensdag, Dille & Kamille, Game Mania en ICI Paris XL zijn tijdelijk niet te bezoeken. Lokale ondernemers Beauty Betty, Sk!n&Ha!r en One Kappers (per 21 maart) hebben ook het moeilijke besluit genomen even dicht te gaan.

Dit kun je doen om ondernemers te helpen

Het tijdelijk dicht moeten gooien van de zaak, maar ook gewoon het feit dat het een stuk rustiger is op straat, gaat ondernemers niet in de koude kleren zitten. Vooral de kleine ondernemer gaat financieel veel merken van de maatregelen rondom het coronavirus. Wat kun je zelf doen om de ondernemers in Delft een handje te helpen? Kijk bijvoorbeeld of je online kunt bestellen bij je favoriete winkel. Veel kleine ondernemers bieden dit nu extra aan. Dat geldt trouwens ook voor de horeca: veel restaurants bezorgen hun eten de komende tijd. In dit artikel vind je nog meer tipjes!

Lees ook

Coronavirus in Delft: de stand van zaken en alle nieuwtjes op een rij

Het coronavirus is al een aantal weken het gesprek van de dag. In dit overzichtsartikel houden we pe...
winkelstraat Delft

5 x zo steun jij de Delftse ondernemers

Restaurants, cafés en sportclubs: zeker tot en met maandag 6 april blijven ze in verband met het cor...

We maken er het beste van! Zo werken Delftenaren thuis

We hebben na het delen van onze oproep 'Hoe ziet thuiswerken in Delft eruit?' veel leuke reacties bi...

Column van Chantal: ‘Wil je mensen helpen? Deze initiatieven zijn er’

‘Chantal, in verband met het coronavirus en de daaruit voortvloeiende maatregelen, zal het koffie sc...

 

Meer over

Corona Nieuws

adv.