Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stadsboerderij en waterspeeltuin voorlopig nog dicht

Door Ilse Zoutewelle 20 juni 2016

Helaas: het is nog steeds niet bekend wanneer de stadsboerderij en waterspeeltuin BuytenDelft weer open gaan nadat er 2 weken geleden asbest werd gevonden op het terrein. “We wachten nog steeds op de uitslag van het bodemonderzoek. Tot die tijd blijven we dicht“, vertelt Marietta van der Duijn Schouten.

“We hopen natuurlijk dat die uitslag mee zal vallen, zodat alles zo snel mogelijk weer open kan. Zodra we meer weten moeten we eerst nog met de gemeente Delft om tafel gaan zitten. We kunnen dan met hen het resultaat bespreken en kijken of we bijvoorbeeld een deel van het terrein weer open doen. Het blijft afwachten.”

Vooral met het lekkere weer van afgelopen week baalt Marietta ontzettend dat de speeltuin dicht is. “We zijn nog maar 2 weken dicht, maar het voelt al veel te lang. Ik wil nu gewoon weer open! We kregen zondag ook weer mensen aan het hek die we weg moesten sturen. Dat is zo jammer. Ik hoop maar dat ze terug komen als we weer open zijn.”

Er is een kleine kans dat de asbest die gevonden is schadelijk is voor de gezondheid. Daarom wordt er intussen gewoon verder gebouwd aan het bezoekerscentrum met horeca-gedeelte. Ook de medewerkers zijn gewoon aanwezig om de dieren (waaronder pasgeboren hertjes!) te verzorgen.


Meer over Stadsboerderij BuytenDelft ontdekken?

Stadsboerderij BuytenDelft kinderboerderijen

Geopend09:30 - 17:00

Korftlaan 3a, Delft

Bekijk meer:kinderboerderijen

Meer over

Nieuws

adv.