Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toch geen huisartsenpost op Sportpark S.V. Den Hoorn

Door Iris Olsthoorn 26 maart 2020
De plannen voor een coronacentrum op SV Den Hoorn gaan niet door. Er wordt gewerkt aan een alternatieve locatie. Door het coronavirus is het razend druk bij de huisartsenposten in de regio. Daarom is besloten een extra, tijdelijke huisartsenpost op te richten. Hier kunnen mensen met een mogelijke besmetting binnenkort terecht. 

Deze extra huisartsenpost wordt gebruikt voor mogelijke coronapatiënten uit Westland, Oostland, Midden-Delfland, Delft en Hoek van Holland. De verwachting is dat de toestroom van patiënten na dit weekend weer toeneemt. Daar spelen het Rode Kruis en het Reinier de Graaf ziekenhuis met dit extra centrum op in. Door mensen uit deze regio op één speciaal daarvoor ingerichte post te onderzoeken, blijven zij apart van andere patiënten op de reguliere huisartsenposten.

Eerder waren er plannen om dit op SV Den Hoorn te doen, de voetbalclub die dicht bij het ziekenhuis ligt. Vrijwilligers van de club waren al druk bezig de club klaar te maken. Maar de plannen blijken op het laatste moment helaas niet door te gaan. Het is nog niet bekend waar en wanneer dit extra centrum opent.

Lees ook

Steeds meer winkels in Delft sluiten de deuren vanwege corona

Horecazaken en sportclubs zijn sinds zondag 18.00 uur dicht om verdere verspreiding van het coronavi...
winkelstraat Delft

5 x zo steun jij de Delftse ondernemers

Restaurants, cafés en sportclubs: zeker tot en met maandag 6 april blijven ze in verband met het cor...
pizza bezorging pizzabezorging dominos

Deze Delftse horecazaken gaan bezorgen vanwege corona

Het kan niemand ontgaan zijn: in Nederland (en dus ook in Delft) gaat steeds meer op slot. In de hoo...

Meer over

Corona Nieuws

adv.