Sporthuis Ruisch gaat nu écht sluiten: dit is wat er komt

Door Tom Kikuchi 20 maart 2019

We lieten een tijdje geleden al weten dat Sporthuis Ruisch op de hoek van de Choorstraat en Voorstraat gaat sluiten. Op vrijdag 22 maart is het dan écht zo ver. Na 110 jaar sluit de winkel zijn deuren.

Onderneemster Natasja Stoelinga was eigenlijk van plan om de winkel in oktober te sluiten. Maar omdat er nog geen nieuwe huurder voor het pand was gevonden bleef de sportwinkel noodgedwongen nog even open.  Nu alles rond is met de nieuwe huurder, is het tijd om de winkel te sluiten.

Restaurant

Natasja weet al wat er straks in het pand gaat komen. “De nieuwe huurder wil er een restaurant in gaan vestigen. Hij wil wel nog geheim houden wat voor restaurant dat gaat worden. Er moet ook nog wel flink verbouwd worden, dus het zal nog wel een paar maanden duren voordat het zover is.”

Ruisch bespanservice

Met de verdwijning van Sporthuis Ruisch komt er een einde aan een tijdperk. Maar Natasja vertelt dat de naam Ruisch niet helemáál uit het straatbeeld zal verdwijnen. “Ik vond het zonde als een naam met zo veel geschiedenis verloren zou gaan, dus ik zocht een manier om die naam toch te behouden. Omdat we hier ook veel racketbespanningen deden, willen we daar graag mee doorgaan. Zo is het idee ontstaan voor Ruisch bespanservice.”

Op vrijdag 22 maart kun je voor de laatste keer bij sporthuis Ruisch voetbalschoenen, zwembroeken of tennisrackets kopen. Tot aan de sluiting kun je spullen met opheffingskorting meenemen.


Meer over Sporthuis Ruisch ontdekken?

Sporthuis Ruisch sportwinkels

Nu open13:00 - 18:00

Choorstraat 2, Delft

Bekijk meer:sportwinkels
kringloopwinkel beestenmarkt

Huh: De Kringloopwinkel op de Beestenmarkt is ineens leeg

Wie afgelopen weekend over de Beestenmarkt is gelopen, is het vast opgevallen: het pand van de Kring...

Jammer: deze Intertoys winkel gaat dicht in Delft

Intertoys zit al een tijdje in zwaar weer. Vrijdag werd bekend dat de failliete speelgoedketen tóch ...

Meer over

Nieuws

adv.