Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sluiten sporthal Brasserskade ‘doodsteek voor verenigingsgevoel’

Door Jantine van den Hoven 20 mei 2016

Dat sporthal Brasserskade nu echt dicht gaat is voor de voorzitter van basketbalclub DAS Delft niet te verkroppen, hij stapt op. De vereniging wordt noodgedwongen verspreid over andere locaties en dat is ‘de doodsteek voor het verenigingsgevoel’.

Voorzitter Ronald Hofmeester laat dat weten aan de Delftse Post. Lees daar het volledige verhaal over het veldentekort van de basketbalvereniging. Het zal niet lukken om op één locatie en met een eigen kantine verder te gaan.

Eerder gaf voorzitter van de Badmintonclub Delft Jeroen Rindertsma – de badmintonclub zit in hetzelfde schuitje – ook al aan dat hij erg benieuwd is naar de nieuwe sporthal bij scholengemeenschap Delfland. “Die nieuwe sporthal is wel kleiner en nu vullen we met de twee clubs al alle beschikbare tijd op. We zullen dus creatief moeten zijn”, zei Rindertsma in het interview in april. Net als de voorzitter van de basketbalclub voorziet Rindertsma parkeerproblemen. “Dat is nu goed te doen én gratis. Zometeen moeten niet alleen de leden betalen, maar ook de bezoekende teams. Daar lopen gesprekken over met de gemeente, ik ben erg benieuwd hoe zij er nu over nadenken want echte oplossingen zijn er nog niet.”

Meer plannen met sport

Gemeente Delft heeft in de sportnota nog wel meer plannen uit de doeken gedaan. Zo gaat ook de gymzaal in Buitenhof sluiten en moet voetbalclub Delfia verhuizen omdat ‘er genoeg velden zijn op andere sportparken’. De gemeente stopt ook met het onderhoud van de golfaccomodatie bij Brasserskade en het instrooien van gemeentelijk zand op trainingsvelden van voetbal en tennis.

Bron: Delftse Post / gemeente Delft / indebuurt Delft

Meer over

Nieuws Sport

adv.