Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Schitterend! In de Jozefstraat liggen honderden nieuwe gouden klinkers

Door Rosa Smit 2 juli 2020

De Jozefstraat is sinds vandaag weer 577 gouden klinkers rijker. De steeg aan de Nieuwe Langedijk wordt al sinds vorig jaar -het Gouden Eeuwjaar van Delft- opgefleurd en het is de bedoeling dat hij uiteindelijk helemaal vol komt te liggen. Op de klinkers zijn namen en afkortingen te lezen van Delftenaren. Spot je al bekenden?

Dit steegje is omgetoverd vanwege het project ‘Delft is goud, jij bent goud’.  Het idee is dat je een klinker koopt voor iemand anders. Iemand die je bijzonder vindt, of iemand die je gewoon graag een keer in het zonnetje wil zetten met een uniek cadeau. De naam van de gelukkige komt op de klinker te staan en diegene is daarmee voor eeuwig verankerd in Delft.

Gejat

Sinds vorig jaar lagen er al 197 namen in de grond. Dat waren er eigenlijk 200, maar de ochtend na de eerste lading waren er meteen al drie gejat. Delft Marketing gaf toen al aan dat ze extra toezicht gingen houden. Voor het geld hoef je het overigens niet te stelen. De klinkers zien er misschien uit alsof ze duizenden euro’s waard zijn, maar in werkelijkheid valt dat heel erg mee. De klinker wordt gebakken als een normale tegel en krijgt vervolgens een keramieken goudlaag. Ze zijn slijtvast en blijven voor altijd liggen.

Gabriëlle deelt vergissing van bakker en Twitter smult mee

Als je iets te vieren hebt, dan hoort daar natuurlijk een taartje bij. Dat vond Gabriëlle ook en daa...

Dit is waarom je ineens een heleboel blauwe tassen in Wippolder en Vrijenban ziet

In de wijken Wippolder en Vrijenban worden de afgelopen dagen plots veel blauwe tassen gespot. Afgel...

Fotoserie: deze (superschattige!) dieren zitten nu bij Wildopvang Delft

De Wildopvang bij de Delftse Hout heeft dit jaar veel meer dieren binnen dan anders. Dat komt onder ...

Meer over

Nieuws

adv.