Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Schaatsbaan Delft krijgt een nieuwe locatie

Aangeboden door Schoemaker Plantage 11 oktober 2016

Goed nieuws! Na een jaar van afwezigheid is de kans groot dat we dit jaar wel een schaatsbaan krijgen in Delft, maar dan op een nieuwe locatie: de Schoemaker Plantage.

Als de schaatsbaan er echt komt, wordt het in ieder geval groots aangepakt. “Op de oude TNO-locatie aan de Schoemakerstraat komt onder meer een ijsglijbaan”, vertelt Nannette Verschoor namens organisator Nota Bene. “Deze plek geeft zoveel nieuwe mogelijkheden. We hebben hier de ruimte voor allerlei ideeën die we al jaren hadden. Denk bijvoorbeeld aan een speciale kinderkrabbelbaan en een apart gedeelte voor ijssporten zoals curling, broombal en eisstockschiessen. En we gaan het schaatsgedeelte overkappen, zodat er ook bij slecht weer geschaatst kan worden. Een ander voordeel is dat bezoekers straks ongeveer naast de schaatsbaan kunnen parkeren.”

Naast de locatie en de activiteiten op de schaatsbaan verandert er nog meer, want Schaatsbaan Delft heet vanaf nu Winters Delft. De reden: je kunt dadelijk veel meer doen op de schaatsbaan dan alleen schaatsen.

Hoofdsponsor

De reden dat de schaatsbaan er waarschijnlijk komt is dat het bedrijf achter nieuwbouwwijk de Schoemaker Plantage de nieuwe hoofdsponsor wordt van de schaatsbaan. Door de sponsoring van AM wordt de kans aannemelijk dat de schaatsbaan er dit jaar wel komt. “Het merendeel van het budget om de schaatsbaan te kunnen realiseren is binnen”, vertelt Nannette. “We hebben maandagavond een informatiebijeenkomst gehad met andere potentiële sponsoren die ook erg enthousiast waren, dus ik heb er goede moed op dat de schaatsbaan er komt.”

Nannette heeft nog tot en met 1 november om het benodigde sponsorgeld binnen te halen, dus wordt vervolgd.


Meer over Schoemaker Plantage ontdekken?

Schoemaker Plantage makelaars

Op aanvraag

Bakemastraat 97L, Delft

Bekijk meer:makelaars

adv.