Roeivereniging Laga gaat verhuizen

Door Iris Olsthoorn 8 februari 2019

Sinds jaar en dag zitten de roeiers van D.S.R.V. Laga op de Nieuwelaan, vlakbij de Oostpoort. Maar daar komt verandering in: de roeiers willen graag verhuizen. 

De vereniging zit sinds 1926 op hun locatie aan de Nieuwelaan. Echt groot is het niet en de vereniging blijft ondertussen wel doorgroeien. Ook regent het er de laatste jaren klachten van bewoners die geluidsoverlast ervaren. Daarom onderhandelt de roeiclub nu met de gemeente over een nieuwe locatie.

De roeiers willen nu zelf ook verhuizen

Dat verhuizen is niet zo vanzelfsprekend, want tot voor kort wilden de roeiers van Laga erg graag op hun oude vertrouwde plekje blijven. Een paar jaar geleden presenteerden ze nog een plan voor een nieuw, groter clubhuis. Daar was de buurt niet blij mee.

Inmiddels zijn de roeiers wel bereid om een andere plek te zoeken. “We hebben een grotere loods nodig, naast goede trainingsfaciliteiten en vergaderruimte. De ergometers (roeitrainers, red.) staan nu noodgedwongen tussen de boten in de loods”, vertelt bestuurslid Yoram Mekking aan AD Delft. 

Nieuwe locatie

Waar de roeivereniging straks komt, is nog niet helemaal duidelijk. Met de gemeente wordt nu gepraat over de Nieuwe Haven, vlakbij de campus. Bij de Nieuwe Haven wordt de komende jaren veel nieuws gebouwd: hier moet een nieuwe wijk ‘Delfts Schiekwartier’ komen. Volgens eerdere plannen komen daar woningen voor studenten, gezinnen en senioren.

Dat de roeiers snel verhuizen is trouwens niet zo waarschijnlijk: eerst moeten er nog allerlei bestemmingsplannen, ontwerpplannen en vergunningen gemaakt en aangevraagd worden.

adv.