Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Michelinsterren uitgereikt: deze restaurants vlakbij Delft hebben er eentje

Door Danique Beijer 13 januari 2020

Het is een spannende dag voor horecaondernemers door heel Nederland: in het DeLaMar Theater zijn de Michelinsterren uitgedeeld. Delftenaren mogen een feestje vieren, want twee restaurants in de omgeving van Delft behoren tot de crème de la crème met een heuse Michelinster.

Wij vinden dat je in Delft heerlijk kunt eten, maar volgens de gids zijn er hier nog geen ster-waardige plekjes te vinden. Wil je nu echt eens eten bij een restaurant met één of meerdere sterren, dan kan je gelukkig in de buurt van Delft wel terecht. Namelijk bij Aan de Zweth en bij Niven. Beide restaurants liggen op fietsafstand, dus eigenlijk hebben we niets te klagen!

Michelinster verdienen

Anonieme inspecteurs bezoeken elk jaar restaurants in Nederland om te beoordelen of zij een Michelinster verdienen. De deskundigen letten hierbij vooral op smaak, de presentatie en prijs/kwaliteitsverhouding. Heb je een ster of zelfs meerdere in de pocket? Dan behoor je tot de beste restaurants van Nederland.

Goed nieuws voor Aan de Zweth en Niven!

In dit overzicht belanden is niet zomaar iets en voor horecaondernemers een echte droom. Voor Aan de Zweth in Schipluiden en Niven in Rijswijk een spannende dag, met een mooi afloop: beide restaurants behouden hun ster.

Acht nieuwkomers, zes restaurants verliezen ster(ren)

Nog even alle headlines op een rij: acht nieuwkomers in heel Nederland mochten een ster in ontvangst nemen. Zes restaurants kregen slecht nieuws te horen en verloren hun ster(ren). Voorafgaand aan deze uitreiking telde ons land achttien tweesterrenrestaurants en twee zaken met drie Michelinsterren. Dit aantal blijft gelijk, in totaal zijn er nu 111 sterrenrestaurants in Nederland. Bekijk hier meer details.

Lees ook:

5 x dit kun je kopen voor de gemiddelde huizenprijs in Delft

Het is echt waar: de huizenprijzen in Delft zijn wéér gestegen. In het laatste kwartaal van 2019 was...
De Waag Delft

Delft is populair: steeds meer horecazaken in onze stad

Een nieuwe koffiezaak in de Delft, even langs het gloednieuwe restaurant in het centrum: kan je alle...

adv.