Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rennen maar! Delftse sportclubs gaan weer open voor de jeugd

Door Rosa Smit 30 april 2020

Sinds gisteren mogen sportclubs in heel Nederland weer open voor de jeugd. Meteen nadat het kabinet vorige week versoepeling van het corona-beleid aankondigde, zijn de Delftse sportclubs begonnen met plannen van aanpak te maken. Daarin staat per club hoe ze hun jeugdleden op een verantwoorde manier gaan laten sporten. Gemeente Delft heeft voor vrijwel al deze plannen toestemming gegeven.

De twee groepen die weer mogen gaan trainen in de buitenlucht zijn kinderen met de basisschoolleeftijd en kinderen van 13 t/m 18 jaar. Voor de laatste groep geldt de anderhalve meter afstandsregel en zij moeten hier dan ook tijdens de trainingen gewoon rekening mee houden.

Voetbal -en tennisvereniging Concordia, korfbalvereniging DES en hockeyclub Hudito zijn een aantal voorbeelden van plekken waar je weer kunt sporten. Vele andere clubs zullen de komende dagen volgen. Om zich aan de maatregelen van het RIVM te kunnen houden, zijn er door de clubs plattegronden gemaakt met routes en duidelijke aandachtspunten. Ook is er aanmeld- en afmeldplicht zodat trainingen goed voorbereid kunnen worden. Er worden veldcoördinators aangesteld die toezicht houden.

Ook open voor niet-leden

Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen de kans krijgen weer buiten te gaan sporten, dus ook niet-leden van een vereniging. Zo roept ook DES hun jeugdleden tot 12 jaar op om vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen. Sjoerd van Velzen van DES: ”Iedereen moet weer lekker kunnen bewegen. Er liggen hier vier velden, dus we hebben genoeg ruimte. Er zijn bij ons ongeveer 35 leden tot 12 jaar, dus als zij één of twee vriendjes meenemen, kan dat prima. We hebben dan alleen meer trainers nodig, maar we hebben genoeg mensen die weer zin hebben om training te komen geven!”

Voor de groep van 13 tot en met 18 jaar moeten de clubs de trainingen aanpassen om de anderhalve meter in stand te houden. ”Toch kunnen we makkelijk tweemaal per week onze leden laten sporten, zonder dat de maatregelen van het RIVM verwaarloosd worden”, zegt Sjoerd. Gisteren is bij DES de eerste training gegeven. ”Dat ging goed. We hebben wel gemerkt hoe erg kinderen het hadden gemist. Sommige renden eerst wel 10 rondjes om het veld voordat ze met de training konden beginnen.”

Kiss and Ride

De jongste kinderen moeten natuurlijk nog worden gebracht. Bij de sportverenigingen is een soort kiss and ride georganiseerd zodat ouders hun kinderen alleen maar hoeven af te zetten en op te halen en gelijk weer weg kunnen. Verder geldt natuurlijk overal dat de kleedkamers nog zijn gesloten, dus omkleden moet thuis gebeuren. En helaas is even gezellig blijven hangen er niet bij; iedereen moet gelijk na de training de sportlocatie verlaten.

Voor alle sporters in andere leeftijdsgroepen geldt dat er nog tot in ieder geval 20 mei niet gesport kan worden op de clubs.

Lees meer:

Wist je dit? Dit betekenen de namen van deze Delftse sportclubs

In Delft barst het van de hockey-, voetbal- en korfbalclubs. Sommige van die clubs heten ‘gewoon’ Vi...

Trouwen tijdens de coronacrisis in Delft: Hoe werkt dat precies?

Uitnodigingen in de prul, geen huwelijksreis naar een tropisch oord. Veel stellen moeten hun trouwpl...
aanbiedingen delft algemene foto

5 x zo help jij je favoriete Delftse zaken een handje

Door alle maatregelen rondom het coronavirus hebben ondernemers het niet makkelijk. De straten blijv...
Slechtvalken

Wil je zien! Er zijn baby-valkjes geboren in Delft

Wist je dat er in de toren van Bouwkunde baby-valkjes zijn geboren? Al voor het vierde jaar op rij n...

Plaatjes: zo ziet de Kabelfabriek er over een aantal jaren uit

Er gaat de komende jaren veel gebeuren rondom de Schieoevers. Het doel van de gemeente is om er een ...

Nog geen cadeau voor Moederdag? Wij hebben leuke tips voor je

Moederdag (10 mei) in Delft is dit jaar een tikkie anders. Ondanks dat je je moeder misschien niet k...

Meer over

Nieuws

adv.