Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Referendum AZC Delft bij 4.000 handtekeningen

Door Redactie indebuurt 31 maart 2016

Als de initiatiefnemers van ‘Geen AZC in Delft’ 4.000 handtekeningen weten te verzamelen, krijgt Delft een referendum. Dat is een van de uitkomsten uit de gemeenteraad van donderdagavond.

Onafhankelijk Delft had het voorstel ingediend. De overige gemeenteraadsleden gingen morrend akkoord. Van een AZC is momenteel geen sprake omdat er geen verzoek ligt van de Rijksoverheid. De partijen zijn bang dat het referendum alleen maar voor veel onduidelijkheid gaat zorgen.

Toch ging een groot deel van de gemeenteraad wel akkoord met het voorstel voor een referendum. In de referendumverordening is tenslotte vastgelegd dat iedereen een referendum kan aanvragen. Als het voorstel voldoet aan de bepalingen die gesteld zijn in de verordening, is er geen reden om tegen te stemmen.

Of het referendum er nu gaat komen hangt onder andere er van af van de vraag of de initiatiefnemers 4.000 handtekeningen weten te verzamelen voor het houden van een referendum.

Petitie AZC Delft

Veel Delftenaren hebben al hun mening over de  komst van een AZC in Delft gegeven door middel van een petitie. De petitie tegen het AZC in Delft werd ondertekend door 1.654 mensen. Aanzienlijk minder dan de petitie die is ondertekend door degenen die vluchtelingen juist welkom heten in Delft.

Volle agenda

De gemeenteraadsvergadering had een volle agenda donderdagavond. Om half 12 ’s avonds waren de raadsleden nog niet eens toegekomen aan het tweede hete hangijzer: de onverwacht hoge kosten voor de tentoonstelling ‘Vermeer komt thuis‘.

Meer over

Nieuws

adv.