Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De prijs voor een biertje in cafés is flink gestegen

Door Iris Olsthoorn 21 februari 2017

Wij Delftenaren zijn er dol op: een lekker pilsje drinken in de kroeg. Misschien is het je opgevallen, misschien wel niet, maar de prijzen voor een biertje in de kroeg zijn de laatste jaren flink gestegen. 

Gemiddeld kost een biertje in de kroeg €2,43. Tien jaar geleden betaalde je 42% (en dus 72 cent) minder voor zo’n lekker koud pilsje, blijkt uit onderzoek van het CBS.

In de supermarkt betaal je veel minder

Dat een biertje kopen in de supermarkt veel goedkoper is, dat is logisch. Maar wist je dat het verschil wel heel groot is? De prijzen voor bier in de supermarkt zijn de afgelopen tien jaar ‘maar’ 14% gestegen. Een liter bier uit de supermarkt kost €1,49. Teruggerekend is dat €0,45 voor een biertje van 30 cl. Precies, dat is de hoeveelheid waar je in de kroeg €2,43 voor betaalt.

Goedkoop in Delft

Maar, om nou elk weekend thuis te blijven… dat gaat wel een beetje ver. Daarvoor zijn er veel te veel leuke biercafés in Delft. Gelukkig zijn we in Delft gezegend met talloze studentenverenigingen die best wel eens een open feestje geven. Het bier kost daar ongeveer de helft van wat het in de kroeg kost. Zo betaal je bij de O.J.V. de Koornbeurs bijvoorbeeld maar €1.20,- voor een ijskoud pilsje van 25 cl.

adv.