Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De ‘Ponte Vecchio’ aan de Hooikade is weg: leuk of niet?

Door Iris Olsthoorn 24 januari 2017

Je vond hem mooi óf oerlelijk: de ‘Ponte Vecchio’ aan de Hooikade. De containers die fungeerden als loopbrug waren een onmiskenbaar object geworden in het Delftse landschap. Dinsdagmiddag is de brug verwijderd. 

Drie vrolijk beschilderde zeecontainers dienden de afgelopen twee jaar als loopbrug in de Spoorzone. Het is een veilige oversteekplek voor de voetgangers tussen al het bouwverkeer door. De containers werden in 2014 beschilderd door graffitiartiest Arend Maatkamp en hadden daardoor een bijzonder uiterlijk. De Ponte Vecchio werd vernoemd naar die in Florence, Italië.  

De brug zou eigenlijk afgelopen zomer al weggehaald worden, maar de bouwplannen zijn – natuurlijk – een beetje uitgelopen. De loopbrug is nu niet meer nodig, want volgens de Spoorzone zijn de werkzaamheden langs dat stukje Hooikade nagenoeg klaar. Als de loopbrug weg is wordt het fietspad en de stoep nog afgewerkt en klaar is kees.

Gemengde gevoelens

Húszar, dat met zijn terras uitkeek op de brug, is blij dat de containers nu worden weggehaald. Hun uitzicht wordt er volgens hen beter van. Wij vinden het eigenlijk wel jammer, want het was zo’n goede schuilplek voor de regen.

Wat vind jij?

[total-poll id=24121]

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.