Plus Martin Panis wordt véél groter en de Van Foreestweg gaat op de schop

Door Iris Olsthoorn 14 november 2017

Over een tijdje herkennen we Plus Martin Panis niet meer terug. De winkel gaat flink (en dan bedoelen we ook echt flink) uitbreiden en de openbare ruimte wordt ook aangepakt. De gemeente en Plus hebben een bouwplan opgesteld. 

plus martin panisOmdat er een compleet nieuwe wijk uit de grond is getrokken in de Harnaschpolder, vindt de gemeente dat het tijd is om de supermarkt en het omliggende stuk Van Foreestweg een upgrade te geven. Plus gaat daarom uitbreiden: van 900 vierkante meter naar 1.300 vierkante meter. Het winkelblok komt hierdoor vast te zitten aan de bestaande winkels ernaast.

Uitgebreider assortiment

Een grotere winkel betekent natuurlijk: meer shop-plezier! We kunnen onder meer een uitgebreider assortiment verwachten en een modernere inrichting. Het parkeerterrein aan de Persijnlaan wordt ook uitgebreid.

plus martin panis
Via de blauwe streep rij je straks naar de supermarkt toe, via de rode streep verlaat je de parkeerplaats weer.

Anders met de auto

Op dit moment rijd je als bezoeker van Plus via de Van Kinschotstraat richting de parkeerplaats op de Persijnlaan. Maar omdat er straks een gebouw staat op een stuk van de Van Kinschotstraat, wordt ook de verkeerssituatie in de wijk aangepast.

Vrachtwagens binnen

Het verkeer moet volgens het nieuwe plan via de Van Schuijlenburgstraat en de Van Adrichemstraat naar de parkeerplaats. Als je van de parkeerplaats afkomt, kan je wel meteen de Van Foreestweg op. Ook de vrachtwagens voor de bevoorrading rijden via deze weg naar de achterkant van de supermarkt. Daar wordt in het nieuwe plan een binnen laad- en losplek gebouwd.

Aan het bestaande gebouw wordt een flink stuk bijgebouwd