Plaatjes! Deze wooncomplexen en huizen staan straks in de Spoorzone

Door Iris Olsthoorn 13 mei 2019

De vele hijskranen, vrachtwagens en bouwhekken in de Spoorzone zijn je vást wel opgevallen. Er wordt een heleboel gebouwd de komende jaren, waaronder veel appartementencomplexen en andere woningblokken. Voor wie benieuwd is hoe dat er zo’n beetje uit gaat zien, zetten we wat plaatjes van projecten op een rij. 

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Gezicht op Delft

Foto: Funda
Foto: Funda
Foto: Funda
Project Guldenwater

Langs de gracht bij het station komt over een tijdje het gebouw Gezicht op Delft. Het project bestaat uit 17 grachtenpanden en 25 appartementen. Het hele gebouw komt langs het water. Het is alleen geschikt voor mensen met een dikke bankrekening, want de appartementen gaan over de toonbank voor bedragen vanaf (!) €500.000. In de 17 grachtenpanden wonen straks al helemaal goed geboerde Delftenaren, want deze kosten minimaal €800.000,-. De huizen zijn net in de verkoop, het is nog niet bekend wanneer het bouwen begint.

Guldenwater

Appartementen en huizen van Guldenwater. Foto: Ballast Nedam Development
Foto: Ballast Nedam Development
Appartementen van Guldenwater. Foto: Ballast Nedam Development
Foto: Ballast Nedam Development

De nieuwe huizen en appartementen van Guldenwater komen te liggen langs het Van Leeuwenhoekpark, de groene oase die rond 2020 midden in de Spoorzone ligt. Er worden zeven megahuizen gebouwd voor de verkoop en appartementen. Van de 177 appartementen worden er 41 verkocht, de rest is voor de vrije huursector. De grootte van de appartementen varieert van 44 tot 122 vierkante meter. De koop-appartementen kosten tussen de €314.500,- en €525.500,-, dus je moet een flinke portemonnee hebben als je hierin geïnteresseerd bent. Vanaf deze zomer begint de bouw.

De Delvenaer

Middenin het nieuwste stuk van Delft komen huurappartementen in het wooncomplex ‘De Delvenaer’. Er komen in totaal 51 appartementen; de ene helft aan de kant van het Van Leeuwenhoekpark, de andere helft aan de kant van de Westvest. De huurappartementen die worden gebouwd zijn studio’s, 2- en 3-kamer woningen. Alle woningen krijgen een balkonnetje. De afmetingen gaan van 50 vierkante meter tot 98 vierkante meter. Het project moet in de herfst van 2020 af zijn. De appartementen staan te huur voor €775,-, maar dit is wel een ‘vanaf’ prijs.

VOLT aan de Nieuwe Gracht

Foto: Nieuw Delft
Foto: Nieuw Delft

Op de hoek van de Engelsestraat en de Ireneboulevard wordt al een tijdje hard gebouwd aan VOLT. In dit nieuwe gebouw komen 130 appartementen, allemaal voor de vrije huursector. Deze zijn vooral bedoeld voor ‘kenniswerkers’: slimme jongens en meisjes die (tijdelijk) komen werken bij een Delfts bedrijf. Het gebouw is superduurzaam en energiezuinig, compleet met groene daken. In totaal komen er vier gebouwen van drie tot acht verdiepingen. Op de begane grond ligt een parkje en komen er winkeltjes. Onder de gebouwen ligt een parkeergarage. De appartementen worden tussen de 50 en 70 vierkante meter groot en zijn momenteel in de verhuur voor minimaal €825,- kale huur. 

The Family

Het kinderparadijs. Foto: Nieuw Delft

In de zuidelijke punt van Nieuw Delft (richting de Gamma, zo ongeveer) komt een appartementencomplex speciaal voor gezinnen met kinderen. En wat is er dan belangrijk? Juist, een goede speelplek. Te zien aan de eerste tekening van het gebouw is daar aan gedacht. Zo komt er een voetbalkooi bovenop het dak en komt er een glijbaan waarop je zo van de ene naar de andere verdieping kan roetsjen. Ook komen er in het besloten complex verschillende speelplekken. Klinkt tof, als je het ons vraagt. Over de planning of kosten van zo’n woning, is niet niets bekend. 

Poortmeesters

Poortmeesters. Foto: Nieuw Delft

Tussen de Industriestraat en de Nieuwe Gracht wordt binnenkort een gebouw met 95 duurzame woningen gebouwd. Het merendeel daarvan zijn stadswoningen, maar er komen ook appartementen. De prijzen variëren van €260.000 voor een loft, tot €1.100.000,- voor een penthouse. Het project wordt herkenbaar aan de grote, hoge poorten die op verschillende plekken gebouwd worden. Wanneer het gebouw er moet staan, is niet bekend.

Lees ook

Wát een verschil: 10 x foto’s van de spoorzone van lang geleden

Er is de afgelopen jaren véél veranderd rondom de Phoenixstraat, Westvest en Wateringsevest. Je kunt...

Dit enorme, blauwe gebouw verrijst straks in de Spoorzone

We wisten al een tijdje dat er plannen waren voor 'de Porcelyne Poort' a.k.a. 'House of Delft'. Maar...
van leeuwenhoekpark

Dit komt er allemaal in het nieuwe megapark in de Spoorzone

We weten natuurlijk al een tijdje dat we een megagroot park middenin de Spoorzone krijgen. Het duurt...

Er komt een verpleeg- en wooncentrum voor ouderen in de Spoorzone

Behalve een heleboel superduurzame huizen, een studentenhotel en een megapark, is er straks in de Sp...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Wonen

adv.