Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

OWee 2016: dit merkt Delft ervan

Door Ilse Zoutewelle 9 augustus 2016

Behalve dat de binnenstad van 21 tot en met 25 augustus bevolkt wordt met een enorme hoeveelheid eerstejaarsstudenten, ga jij als Delftenaar als het goed is vrij weinig merken van de Ontvangstweek in Delft. “We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de bewoners”, aldus Ellis Bots van het OWee Bestuur 2016.

In de Ontvangstweek maken nieuwe studenten kennis met de stad Delft. Bewoners van de binnenstad kregen dinsdag een brief van het bestuur om hen te informeren over de activiteiten die die week plaats vinden en waar ze gaan gebeuren. Dan weet iedereen waar en wanneer ze de studenten kunnen verwachten.

Openingsfeest

Verder is iedereen is uitgenodigd voor de open activiteiten op zondag, de eerste dag van de OWee. “Op zondag is er tussen 18:30 en 19:30 uur een openingsparade. Deze parade van wagens van studentenverenigingen en verenigingen van de TU gaan van de campus naar de Markt. Aansluitend is iedereen uitgenodigd voor het openingsfeest”, vertelt Ellis. “Dit is om 12 uur afgelopen, dus iedereen kan gewoon een normale nachtrust hebben.”

Fietsen

Waar dit jaar ook extra op gelet wordt, zijn de fietsenstallingen. Ellis: “Andere jaren konden studenten hun fietsen slecht kwijt. Daarom hebben we in de binnenstad extra fietsenstallingen geplaatst. Zo zijn er extra stallingen rond de Oude Kerk, op het Agathaplein en de Oude Delft.”

Overlast

Overigens ziet niet iedereen uit naar de OWee. De mensen die in de buurt van de sociëteit van roeivereniging LAGA wonen, houden hun hart vast:

adv.