Overwinning voor de naturisten van de Delftse Hout

Door Iris Olsthoorn 18 januari 2017

Je moet er niet aan denken, naaktlopen in deze kou. Toch was het vandaag een belangrijke dag voor naturisten uit Delft. Het gerechtshof in Den Haag deed uitspraak over hun jarenlange strijd tegen boetes. De nudisten hebben hun gelijk gekregen: ze zijn vrijgesproken van naaktloperij. 

Ze lagen al meer dan 30 jaar ongestoord op ‘hun’ veldje in de Delftse Hout, totdat er in 2013 ineens boetes werden uitgedeeld. De gemeente had namelijk andere plannen met het veldje. Er moest horeca komen.

In Nederland mag je naakt recreëren op plekken ‘die daarvoor geschikt zijn’ en dus gingen de naturisten de strijd aan met de gemeente. Deze strijd duurde drie jaar, maar nu heeft het gerechtshof er een einde aan gemaakt door de naaktlopers in het gelijk te stellen. De naturisten kunnen vanaf nu dus gewoon weer probleemloos neerstrijken op hun vaste stek.

Delftenaren vinden het prima

Wij stelden dinsdag de vraag ‘in je nakie in de Delftse Hout, is dat oké?’. Uit de poll bleek dat een grote meerderheid het prima vindt dat de naturisten in de Delftse Hout hun eigen plek hebben: ongeveer 125 mensen stemden ‘ja’, tegenover 50 ‘nee’-stemmers. Ook via onze Facebookpagina werden de naaktlopers dik gesteund.adv.