Over een paar jaar kan je (als het goed is) met de tram naar het ziekenhuis

Door Iris Olsthoorn 11 juni 2018

Tramlijn 19 (die over de Sebastiaansbrug) is nog niet af, of er zijn alweer plannen voor een nieuwe trambaan. Als het aan de nieuwe coalitie van Delft ligt, komt er een spoor van het centrum naar het Reinier de Graaf Gasthuis. 

Tot nu toe kan je alleen met de bus naar het ziekenhuis als je met het OV wilt. Daar wil het college van B&W graag verandering in brengen, schrijft het AD. Erg gemakkelijk of goedkoop is de aanleg van deze tramlijn niet, dus wordt er binnenkort eerst een onderzoek gedaan.

Tot aan Harnaschpolder

De tramlijn wordt dan waarschijnlijk vanaf de kruising met de Papsouwselaan doorgetrokken over de Westlandseweg. Het college ziet het ook als mogelijkheid dat het spoor helemaal tot aan Harnaschpolder loopt.

Flinke smak geld

De aanleg van de nieuwe tramlijn zou miljoenen euro’s gaan kosten. Behalve de gemeente draait ook Metropoolregio Rotterdam-Den Haag op voor deze flinke investering. Maar dat is het volgens VVD-fractievoorzitter Bart Smals wel waard. “Goed openbaar vervoer is essentieel voor Delft”, zegt hij tegen het AD. “Als je onze bouwopgave voor de komende jaren ziet (Delft wil 15.000 nieuwe huizen bouwen), dan weet je dat je het met de auto alleen niet redt.” Toch is de gemeenteraad verdeeld over de plannen. Sommige partijen, zoals de ChristenUnie, zien bijvoorbeeld liever elektrische bussen in plaats van een tram.

Meer over dit onderwerp lees je bij het AD.

coalitie delft gemeenteraad wethouders

Nieuwe plannen van de gemeenteraad: dit betekent het voor Delft (en voor jou!)

Het is alweer eventjes geleden dat we naar de stembus gingen, maar het is eindelijk zo ver: Delft he...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.