Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ouders opgepast: Delftse bus- en trambankjes zijn gevaarlijk voor kindervingers

Door Iris Olsthoorn 10 maart 2017

Als kind is het natuurlijk fantastisch om met je kleine handjes overal in en aan te zitten. Maar als daar vervolgens brandweer en politie aan te pas moet komen, is de lol er wel van af. Deze week was het de derde keer in één jaar dat er een kindervinger vast zat in een bankje bij een tram/bushalte. 

De nieuwe bankjes staan sinds een jaar langs het tramtraject tussen Delft en Den Haag en bij verschillende bushaltes. De ontwerper had aan alles gedacht, vertelt hij aan de Volkskrant: de bankjes zijn vandalismeproof, zonbestendigheid en van niet te duur materiaal. Maar nu blijken kindervingertjes voor problemen te zorgen.

Brandweer en narcoses

Afgelopen week moest er een kind in Den Haag bevrijd worden, maar dit was lang niet de eerste keer. In de zomer zat er een jongentje met zijn hand vast bij Madurodam. Hij kon pas bevrijd worden na narcose. In oktober gebeurde het in Delft: een meisje zat met haar vinger vast. De brandweer was een uur in de weer met zwaar geschud om het kind los te krijgen.

Vervangen

Hoewel de bankjes dus nog gloednieuw zijn, worden ze na dit derde incident toch vervangen. Op welke termijn is nog niet duidelijk. Er zal bijvoorbeeld een nieuw ontwerp bedacht moeten worden voor de 1100 bankjes op het tram- en bustraject. Tot die tijd is het dus verstandig de handjes van je kind in de gaten te houden als je bij een halte aan het wachten bent.

adv.