Dit wordt het weer tijdens oud en nieuw in Delft

Door Iris Olsthoorn 29 december 2017

Vuurwerkfanaten en openlucht-oliebollenbakkers zijn natuurlijk razend benieuwd: wat doet het weer op oudjaarsdag?  Moeten we ons lange thermo-ondergoed uit de kast trekken of is een paraplu verstandiger? We kijken alvast in onze glazen bol (a.k.a. Weeronline) naar het weerbericht voor oud en nieuw in Delft. 

Overdag

De weergoden zijn ons niet zo goed gezind tijdens oud en nieuw. Op zondag 31 december valt er zo’n 12.5 mm regen. We moeten het overdag doen met een grijze lucht. Trek ook maar wantjes aan als je naar buiten gaat, want de temperatuur ligt tussen de 5 en 11 graden.

’s Avonds en ’s nachts

Op het moment dat we met onze rotjes naar buiten mogen om 18.00 uur, blijft het nog een paar uur regenen. Doe dus even een regenjas aan om te voorkomen dat je feestoutfit compleet verzuipt als je op weg bent naar een leuk feestje.Wel héél fijn: vanaf 00.00 uur wordt er een redelijk droge nacht voorspelt. De gevoelstemperatuur daalt eerst naar 3 en later naar 0 graden, dus pak jezelf goed in! Mocht je het toch koud krijgen, raden wij je een extra warme oliebol aan. Let even op je lontje, want met windkracht 5 kan hij nog wel eens uitwaaien.

Nieuwjaarsdag

De eerste maandagochtend van het nieuwe jaar begint droog, maar rond 10 uur kan het weer gaan regenen. Vervolgens is het in de middag weer eventjes droog, maar wel grijs en niet warmer dan 8 graden. Mocht je je eigen stoepje weer spik en span willen hebben in het nieuwe jaar is het raadzaam om te vegen voordat het gaat regen. Anders plakt alle overgebleven vuurwerkmeuk vast aan je tegels.

Alvast veel plezier met rotjes afsteken (wel voorzichtig!), champagne drinken en appelbeignets verorberen!

Meer over

Nieuws

adv.