Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo ziet een filmpje pakken er straks uit in de Delftse bioscopen

Door Rosanne Becker 27 mei 2020

Veel filmliefhebbers baalden als een stekker toen de bioscopen moesten sluiten vanwege het coronavirus. Vanaf 1 juni kunnen we weer genieten van onze helden op het witte doek, want de bioscopen mogen weer open. Maar hoe gaat dit er dan eigenlijk aan toe?

Filmhuis Lumen

Filmhuis Lumen start vanaf 1 juni met minder voorstellingen en minder bezoekers per voorstelling. De 1,5 meter maatregel wordt gehandhaafd en het gebouw wordt heringericht om bezoekers veilig in en door het gebouw te leiden. Het filmhuis werkt alleen met een online kaartenverkoop zodat ze overzicht houden op hoeveel mensen er tegelijkertijd in het gebouw zijn. Bezoekers mogen maximaal een kwartiertje voor de voorstelling pas aanwezig zijn. Wil je nog een drankje bestellen? Dat kan, maar dan kun je alleen met pin betalen. Gezellig even de voorstelling nabespreken in de foyer of op het terras zit er niet in. Het gaat er de komende tijd even anders aan toe dan voorheen. Maar de vrijwilligers van het Filmhuis Lumen hebben er weer zin in.

Meer informatie over de opening en de maatregelen van Filmhuis Lumen vind je hier.

Pathé Delft

Bij Pathé Delft wijken ze hier niet heel veel van af. Pathé heeft samen met de overheid een protocol opgesteld waarmee de veiligheid van de bezoekers, maar ook de medewerkers altijd voorop staat. In dit protocol staat onder andere hoe medewerkers en bezoekers veilig de bioscoop kunnen bezoeken met de 1,5 meter maatregel en worden er diverse hygiëne maatregelen genomen. Wanneer je naar film gaat met je vriend(in) en je woont niet samen moet je ook in de bioscoop 1,5 meter afstand houden. Pas wanneer je samen in een huis woont mag je pas naast elkaar zitten. Wil je gezellig met je familie naar de bioscoop? Dan kan dat gewoon.

Ook bij Pathé moet je net als bij het Filmhuis Lumen online kaartjes kopen. Je kunt wel gewoon je favoriete popcorn en drinken halen. Let wel op: er is een aangepast assortiment. Een medewerker wijst je een zitplaats aan. Het verschilt per zaal hoeveel mensen er mogen zitten. In een grote zaal zijn dit er 30 en in een kleinere zaal zal dit weer minder zijn. Na het kijken van de film moet je helaas direct de bioscoop verlaten. Niet heel gezellig, maar wel echt noodzakelijk.

De actuele voorstellingen kun je hier bekijken.

Lees ook

5 x dingen om te doen tijdens Pinksteren in Delft

 Lekker hé, zo’n extra dagje vrij met Pinksteren. Dit jaar valt het op zondag 31 mei en maandag 1 ju...

Op rolletjes! 3x mooie skeelerroutes in Delft en omgeving

Naar de sportschool gaan om je in het zweet te werken, zit er helaas nog even niet in. Wat wél een o...

Deze 5 dingen veranderen er vanaf 1 juni in Delft

De afgelopen maanden zijn in een vreemd groundhogday-achtige waas voorbij gegaan, maar langzaam vera...
De Brasserij

De Brasserij gaat weer open: zo ziet jouw bezoek eruit [+video]

De deuren van De Brasserij gaan vanaf 3 juni weer open! Wel moet het restaurant zorgen dat zij én de...
living plaza delft

Deze woonwinkel houdt een supergrote showroom uitverkoop

Ben je toe aan een nieuwe bank, tafel of stoelen, maar heb je geen zin om daar een schrikbarend bedr...

 

adv.