Wow: de oudste man ter wereld (114) woont in Delft

Door Iris Olsthoorn 14 mei 2018

De alleroudste man ter wereld werd afgelopen dinsdag 114 jaar. Zijn naam is Fredie Blom en hij woont in Delft, schrijft het AD. Niet in Nederland, maar in de gelijknamige wijk in Kaapstad. Daar werd zijn verjaardag uitgebreid gevierd. 

Freide Blom is waarschijnlijk nog nooit in Nederland geweest, maar de Zuid-Afrikaan mag toch écht een Delftenaar genoemd worden. De man ontving afgelopen dinsdag een tiental taarten op zijn woonadres in Delft, Kaapstad omdat hij 114 jaar werd.

Zo fit als een hoentje

Delft is een township in de grote Zuid-Afrikaanse stad en ligt naast het stadsdeel Matroosfontein. In Delft liggen onder meer de wijken The Hague, Roosendal, Voorburg, Eindhoven en Delft South. Fredie Blom is hier volgens zijn paspoort geboren op 8 mei 1904. Ondanks zijn leeftijd loopt Fredie zonder wandelstok en zijn gehoor werkt ook nog uitstekend. Hij heeft tegen de Zuid-Afrikaanse krant Daily Voice gezegd dat hij zich nog steeds goed voelt en elke dag naar de wil van God leeft.

Oudste vrouw

De titel van oudste vrouw ter wereld staat op naam van de Japanse Chiyo Miyako. Zij is 117 jaar oud. In Delft (wel Nederland, dit keer) is de oudste vrouw mevrouw Gaemers. Zij mocht onlangs 104 kaarsjes uitblazen en kreeg daarbij bezoek van de burgemeester.

oudste vrouw van delft

Mevrouw Gaemers is de oudste inwoner van Delft en zoveel kaarsjes mocht ze uitblazen

Voel jij je al een oude sok als je de veertig nadert? Nergens voor nodig, want de oudste vrouw van D...

Dit artikel komt van het AD. 

adv.