Raar maar waar: pas op voor gladheid op de weg in Delft!

Door Iris Olsthoorn 10 juli 2018

Gladde wegen? Hartje zomer? Ja, echt waar. Dinsdag 10 juli gaat het miezeren en regenen in Delft. En als dat gebeurt als het zo lang droog is geweest, dan wil je als motorrijder of fietser vooral niet te hard door de bochten crossen.

Vorige week dachten we nog dat het een volle week zonnig zou blijven, maar helaas/gelukkig: het gaat toch eerder regenen dan verwacht. Volgens Weeronline is er door de lange periode van droogte veel olie en rubber op het wegdek gaan zitten. Voeg daar een beetje regen aan toe en je krijgt een glad laagje op de weg.

Dit is de voorspelling voor Delft

In Delft komt het dinsdag waarschijnlijk niet met bakken uit de hemel, maar de motregen die deze ochtend lijkt te gaan vallen kan precies genoeg zijn voor een flinke slippartij. Vanaf 13.00 uur kunnen er volgens Buienradar wat ‘echte’ buitjes vallen. Dus moet je de weg op met de fiets of auto? Rustig aan in die bochten en op de Delftse kinderkopjes. Better safe than sorry!

Rest van de week weer zonnig

Voor wie meer van de zon houdt, is er goed nieuws, want vanaf woensdag krijgen we nog een paar dagen mooi weer. Vooral het weekend wordt lekker met ongeveer 26 graden. Ook daarna blijft het warm, maar vanaf dinsdag 17 juli komt het volgens de voorspellingen met bakken uit de hemel.

adv.