Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pokémon Go hype bereikt ook Delft

Door Redactie indebuurt 11 juli 2016

Pokémon is terug! De serie die in de jaren 90 werd gelanceerd en jaren razend populair was is opnieuw een hype, maar dan in de vorm van een spelletje op je telefoon. Kijk dus niet gek op als je mensen met hun telefoon door de straten van Delft ziet speuren naar pokémon.

Pokémon Go: Wat is dat nou weer?!

Even bijpraten: Pokémon Go is een spel dat werkt via een app. Het is afgelopen week gelanceerd in Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië. Spelers lopen rond – met hun telefoon in de hand – om pokémon te vangen. De virtuele ‘beesten’ worden getoond in de echte wereld, je ziet ze door de camera van je telefoon. Het doel: zo veel mogelijk pokémon vangen. In Nederland is de app nog niet te downloaden, maar fanatiekelingen slagen er in het spel via een omweg toch te bemachtigen. En dat gebeurt dus ook in Delft!

Op pokémonjacht in Delft

pokemon go delft
Foto van @NailaGhani via Twitter

De Delftste Naila Ghani (35) heeft het spel sinds donderdag op haar telefoon staan en is sinds dat moment verslaafd. “Ik heb in middels 42 verschillende soorten gevangen. In totaal zijn er zo’n 160 te verzamelen. Pikachu heb ik nog niet gevonden in Delft.” Wat is er nou zo leuk aan het spel? “In de jaren 90 keek ik naar de serie, ik ken alle pokémon en hun verhaal. Met dit spel krijg je de kans om Ash (hoofdpersonage in de tv-serie) te zijn. Het is nostalgie, maar ook mijn kinderen vinden het fantastisch.”

Tip: ga naar De Hoven

pokemon go delft
Foto van @NailaGhani via Twitter

Als je het spel opent en er is een pokémon in de buurt, begint de telefoon te trillen. Volgens Naila is De Hoven de beste vangplek in Delft, daar ving ze de meeste pokémon. Maar ook op de route van haar huis in Delft Zuid naar het winkelcentrum was het raak.

Hoe meer je beweegt, hoe meer je verzamelt

Ook kun je eieren verzamelen in het spel. Om zo’n ei – waar uiteindelijk een pokémon uit komt – uit te laten komen, moet je lopen. Soms twee en soms vijf kilometer. Naila: “Ik heb al vijftien kilometer gelopen in de afgelopen drie dagen!” Je wordt dus gedwongen om uit je stoel te komen en te bewegen.

Pokémon Go downloaden

Het spel is officieel nog niet uitgekomen in Nederland, maar wie wil kan het toch downloaden. Naila: “Toen ik hoorde dat het spel gelanceerd werd, heb ik gezocht via Google en een link gevonden. Het ging heel makkelijk. Het downloaden duurde lang, het is een groot bestand.”

Let wel op!

Sommige spelers zijn zo in de ban van hun telefoon dat ze niet meer op hun omgeving letten. In Amerika gebeurden al verschillende ongelukken en overvallen. Ook in Tilburg vielen dit weekend de eerste slachtoffers; Pokémonvangers die er ‘s nachts op uit gingen werden beroofd van hun telefoon. Naila: “Ik speel het de hele dag door en doe het steeds even tussendoor. In de auto of op de fiets speel ik het niet, je moet wel goed om je heen blijven kijken, anders gaat het mis.” 

Zelfs bij onze collega’s van het AD zijn pokémon gesignaleerd. 

Vrijdag nog niets te doen? Om 15.00 uur wordt er een Pokémon meetup georganiseerd op de Markt.

adv.