Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Poging 2: zien we dinsdag de JSF boven Delft?

Door Jantine van den Hoven 6 juni 2016

Gaat het dinsdag wel lukken? Er komt een nieuwe poging om met de Joint Strike Fighter (F-35) een rondvlucht boven Nederland te maken. Eerder ging het niet door vanwege bewolking. De JSF vliegt van Kinderdijk naar Den Haag, dus er zit best een kansje in dat hij boven Delft ook te zien is.

Het nieuwe gevechtsvliegtuig zal relatief laag en langzaam langs een aantal bezienswaardigheden en locaties van de luchtmacht vliegen. Op die wijze kan het grote publiek kennis maken met de opvolger van de F-16, stelt het ministerie van Defensie. Twee F-35’s zijn voor een aantal weken in ons land. Ze vertrekken over minder dan twee weken weer richting de Verenigde Staten. De eerste F-35 moet in 2019 definitief naar Nederland komen. Het kabinet wil er in totaal 37 van aanschaffen.

De route die de F-35 aflegt is iets gewijzigd. Het toestel vertrekt om 14.19 uur vanaf vliegbasis Leeuwarden. Daarna vliegt het toestel onder meer over Groningen, Nijmegen, Maastricht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Bezienswaardigheden die de F-35 aandoet zijn onder meer Paleis Het Loo, Paleis Soestdijk, Kinderdijk, de Deltawerken en Zaanse Schans.

De JSF is om 15.56 bij Kinderdijk en gaat dan via Rotterdam naar Den Haag. Dus rond die tijd even opletten in Delft. Even voor halfvijf keert het toestel terug op de vliegbasis bij de Friese hoofdstad.

JSF
De route

Bron: ANP/Indebuurt Delft

Meer over

Opmerkelijk

adv.