Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijzonder filmpje: Onafhankelijk Delft doet Wilders-imitatie in raad

Door Jantine van den Hoven 8 november 2016

Opmerkelijk. In een filmpje van de gemeenteraad is te zien hoe raadslid van Onafhankelijk Delft Martin Stoelinga een soort imitatie doet van Wilders. Hij stelt de vragen – over belasting, asielzoekers en radicale islam – en raadslid Jan Peter de Wit roept ‘minder, minder, minder’.

Willen jullie meer of minder belasting betalen in Delft?
Willen jullie meer of minder asielzoekers in Delft?
Willen jullie meer of minder radicale islam in Delft?

Dit zijn de vragen die Stoelinga stelt, waarop raadslid Jan Peter de Wit telkens ‘minder, minder, minder’ roept. Geert Wilders staat op dit moment terecht voor zijn vraag of ‘we meer of minder Marokkanen willen’.

Boos

De partij Onafhankelijk Delft is nu boos, want in de livestream is de derde vraag over de radicale islam niet te horen. Volgens Onafhankelijk Delft gaat het om censuur, de burgemeester noemt het een foutje.

Bekijk het filmpje en oordeel zelf.

De speech is van een vergadering van 27 oktober, de rest van het betoog van de partij over de begroting is hier te lezen. De Delftse Ria Pool Meeuwsen kwam snel er na met een antwoord op de uitspraken van Stoelinga.

Alle politieke partijen mogen tijdens de algemene beschouwingen reageren op de begroting die door de gemeente is opgesteld. Lees ook: Waar wil Delft de komende tijd geld aan uitgeven?

adv.