Naam van koffietent Escobar valt niet in goede aarde bij studenten

Door Ilse Zoutewelle 28 november 2017

Balen voor de eigenaar van koffietent Escobar. Studenten uit Latijns-Amerika zijn in actie gekomen tegen Escobar, één van de nieuwe zaken op de campus van de TU. Ze vinden de naam een ongepast eerbetoon aan de beruchte drugsbaron en massamoordenaar Pablo Escobar, meldt het AD.

Dikke kans dat jij de naam Escobar vooral kent van de serie Narcos op Netflix. Volgens studenten uit Colombia en andere Zuid-Amerikaanse landen is het erg ongepast om een koffiebar naar de drugsbaron te vernoemen. Daarom hebben ze een klacht ingediend bij de universiteit.

‘Belediging voor duizenden dodelijke slachtoffers’

Ook Colombiaanse student civiele techniek Juan Felipe Garzón is geschokt over de naam, vertelt hij aan AD Delft: “Narcos-kijkers denken wellicht dat ze te maken hebben met een romanfiguur. Je bent echter totaal ongevoelig als je de naam van Escobar gebruikt om je koffietent te promoten. Het is een belediging van de duizenden dodelijke slachtoffers van het Medellín-kartel.”

Van geen kwaad bewust

De eigenaar van Escobar is zich van geen kwaad bewust: “De naam is een samenvoeging van espresso coffee en bar. “We schenken geen Colombiaanse koffie en in de zaak zijn zoals je kunt zien ook geen verwijzingen naar Colombia te vinden. Ik ben verbaasd over de ophef. In Antwerpen en Amsterdam heb je ook horecazaken die Escobar heten. Die hebben nog nooit commentaar gehad.’’

Wil je meer weten? Lees dan het complete verhaal bij AD Delft. 

Café Labs koffiebars

nu gesloten08:00 - 18:00

Stieltjesweg 226, Delft

Bekijk meer:koffiebars