Net gescheiden man plaatst een mega-advertentie om zijn ex-vrouw te bedanken

Door Iris Olsthoorn 17 juli 2018

De meeste scheidingen verlopen niet zo soepel en normaal met elkaar praten kan dan best lastig zijn. Maar één man uit Delft wist een creatieve oplossing: hij kocht een pagina-grote advertentie in de Delft op Zondag. In zijn lange brief bedankt hij zijn kersverse ex-vrouw voor elf jaar huwelijk. 

Wat de reden van de scheiding tussen de man die zich Ron noemt en vrouw is, wordt uit de brief niet duidelijk. Wat wel helder is, is dat de Delftenaar veel moeite heeft met het verwerken van de breuk. Omdat hij het niet goed in woorden kon zeggen, koos hij voor deze manier: ‘Dan maar in de krant, zoals we elf jaar geleden ook en plein public voor elkaar hebben gekozen.’ Hij schrijft in de brief dat hij in een emotionele achtbaan heeft gezeten, maar dat hij het nu a la Pippi Langkous op gaat pakken: ‘Om met haar wijze woorden te spreken: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’

Pipi Langkous

Boos of verbitterd is hij niet. Hij bedankt zijn ex-vrouw en vindt zelfs dat ze een lintje verdient, omdat ze zo goed met zijn stugheid en behoeften om kon gaan. ‘Ik ben samen met jou een beter mens geworden.’ Ook vindt hij zijn ex-vrouw een hele goede moeder voor hun drie jonge kinderen. De brief sluit af met de conclusie dat zij vast en zeker snel een nieuwe liefde tegen zal komen, en dat hij daar vrede mee heeft. ‘Mocht je iemand kiezen om opnieuw van te houden, een persoon die een grote rol in het leven van onze kinderen zal spelen, dan zal ik die persoon met een stevige handdruk verwelkomen in ons leven en vragen lief en respectvol voor jou en de kinderen te zijn’, schrijft hij.

Op social media roept de brief van Ron veel reacties op. Sommige mensen vinden het romantisch, anderen noemen het een wanhoopsdaad of ‘stalkersgedrag’. Wat vind jij?

brief
Foto: Delft op Zondag. Klik op de foto voor een vergroting!

adv.