Moet je horen: radioprogramma maakt liedje over ‘gewelddadig’ Delft

Door Iris Olsthoorn 22 oktober 2018

Dat het in Delft de laatste tijd onrustig is door aanslagen op coffeeshops, is ook buiten Delft niet onopgemerkt gebleven. Twee muzikanten van het radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’ op Radio 2 maakten een nummer over onze ‘gewelddadige stad’. 

In het nummer bezingen de cabaretiers Delft alsof het een Wild Western-plek is. De tumbleweeds waaien door de straten, het is stil in de saloon en gevaar schuilt in elke steeg van Delft. Enfin, luister zelf maar eens.

Tekst loopt verder onder de video.

Cabaret: tumbleweeds in Delft…

Durf jij nog door de straten van Delft?

Posted by Spijkers met Koppen on Thursday, 18 October 2018

 

Klopt niet helemaal

Het is hier he-le-maal mis, als we de zanger moeten geloven: honden eten babyvlees en helden wordt hun kop doormidden gehakt. Aan het einde van het liedje lijkt het allemaal wel mee te vallen met de kommer en kwel in Delft. ‘Oké, ik overdrijf misschien’, geeft de zanger toe: ‘Tis er gezellig fraai en rustig’. Wij zeggen ja en amen!

Toch missen de liedjesschrijvers wat ons betreft nog enige expertise. Er is bijvoorbeeld geen Schoenenreus in Delft én er gebeurt hier genoeg, ook zonder de schietpartijen. Delft saai? Heus niet! Misschien moeten ze voor hun volgende nummer indebuurt eens een tijdje in de gaten houden 😉

adv.