Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk voor de heb? Oude station Delft te koop

Door Jantine van den Hoven 23 juni 2016

Het oude station Delft, leuk voor de heb? Het gebouw uit 1885 staat te koop.

Droom even mee. Wat kun je allemaal doen met zo’n mooi oud pand? Je kan er in ieder geval van alles mee volgens het bestemmingsplan: je mag er wonen, je mag er kantoren of een hotel van maken, een restaurant beginnen of je kunt er iets cultuurachtigs mee doen.

Lange adem

Station Delft oud
Station nog in gebruik. Door Ziko-C – Eigen werk, CC BY-SA 3.0

De koper moet wel iemand zijn die ver vooruit kan denken, want de Spoorzone en de geplande wijk en voorzieningen moeten de komende jaren echt nog vorm krijgen. Wanneer de ondergrondse fietsenstalling af is, komt er een ‘Spoorbos’ op het dak. Een deel van het nieuwe park mag als terras gebruikt worden.

Niet mis

Net als op Funda weet de verkopende partij het pand mooi aan te prijzen. Er zitten nog mooie oude elementen in het station die bewaard zijn gebleven. En wat je aan oppervlakte krijgt is ook niet mis.

Vroeger

StationDelft1900
In 1900

Vroeger was het niet alleen een station, maar woonden ook de stationschef, stationrestaurateur en de stationsopzichter in het pand. Het ontwerp is van Christiaan Posthumes Meyes Sr. In de jaren ’60 was er een grondige verbouwing en sinds 2002 mag het oude station zich een Rijksmonument noemen.

Kost dat?

Nu ben je natuurlijk hartstikke overtuigd om al je dromen te gaan verwezenlijken in het oude stationsgebouw maar denk je: ‘Wat gaat het kosten?’. Dat is nog onbekend. Er is geen prijsje opgeplakt. Het is de bedoeling dat potentiële kopers zich melden bij de verkopende organisatie Boei. Wie aan de voorwaarden voldoet, een goede prijs biedt en een goed plan heeft voor de bestemming van het voormalige station krijgt het gebouw in handen. Wie biedt?

adv.