Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijktip: deze Delftenaren zijn vanaf nu drie weken lang op TV

Door Iris Olsthoorn 31 augustus 2020

Televisiekijkers opgelet! Vanaf vandaag (31 augustus) is er een heel leuk programma op tv, namelijk eentje over Delft. De makers van ‘Typisch’ hebben voor hun nieuwe seizoen het dagelijks leven van een aantal bewoners van Buitenhof vastgelegd.

Delft is veel méér dan alleen zijn historische binnenstad en dat hebben de makers van dit TV-programma goed in beeld weten te brengen. De Buitenhof-bewoners in het programma hebben het namelijk lang niet altijd makkelijk. En toch probeert iedereen er het beste van te maken. Iedere dag weer.

Deze Delftenaren komen op tv

Typisch Buitenhof zendt drie weken lang afleveringen over de Delftse wijk uit. In totaal zijn er twaalf afleveringen, waarin verschillende markante bewoners naar voren komen. Zo gaat de bijna blinde Naigel aan de slag als gymleraar in het verzorgingstehuis, gaan we op bezoek bij thuiskapper Henk en probeert John zijn buren warm te maken voor zijn grote hobby: ministeck.

Ook volgt de serie Rasta Henry die opzoek is naar een nieuw onderkomen, Sjaan met haar hoogtevrees, snelweg-fobie en scootmobiel-angst en vissen-fanaat Marcel. De familie Leiendecker is ook te zien. Dit hechte gezin ken je misschien nog uit het TV-programma Steenrijk Straatarm.

Vanaf maandag 31 augustus

Kortom: genoeg leuke stadsgenoten om te bewonderen op je beeldbuis! Typisch Buitenhof is vanaf maandag 31 augustus drie weken lang van maandag t/m donderdag te zien om 19.15 uur bij de EO op NPO 2. Bekijk ook vooral hier de trailer even. Wij krijgen hiervan meteen zin om de docuserie te bekijken.

Lees ook

Tim maakt een podcast over Buitenhof: ‘Ik wil dat het negatieve stigma verandert’

Wanneer Tim den Broek (21) aan mensen vertelt dat hij uit Delft komt, reageren ze vrijwel altijd ent...

Lisa woont in een woongroep in Buitenhof: ‘De hele buurt is welkom in de huiskamer’

De meeste gezinnen zijn in deze gekke woningmarkt blij als ze een stekkie voor henzelf kunnen kopen....

Jeroen van Jumbo Buitenhof: ‘We blijven een echte buurtsuper’

Toen Jeroen de Bruin en zijn vrouw Petra Jumbo Buitenhof (toen nog C1000) openden, hadden ze geen fl...

Blinde Naigel fietst, rent en tuiniert graag: ‘Het leven stopt niet als je blind wordt’

Fietsen, hardlopen, aan auto’s sleutelen en tuinieren; het zijn vrij normale hobby’s voor de meeste ...

adv.